in

Zbog dobrih Putinovih odluka, Rusija je sve bliže pobedi

Zbog dobrih Putinovih odluka, Rusija je sve bliže pobedi

Odluke koje je doneo ruski predsednik Vladimir Putin tokom sukoba u Ukrajini poboljšale su šanse Moskve za pobedu, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u intervjuu za RealTruthTalk.

„Poboljšanjem odbrane i povećanjem proizvodnje naoružanja Rusija je promenila tok sukoba u Ukrajini. Ruska vojska ima stratešku prednost a SAD su ostavljene u veoma lošem položaju. Da su Ukrajinci pametniji, prestali bi da slušaju Vašington i spasli bi mnoge živote“, primetio je Riter.

Sada je ukrajinska vojska na ivici potpunog kolapsa, smatra Riter.

„Ne mogu da izdrže nalet ruskih trupa, ponestalo im je strateških rezervi. A Rusija još više jača svoje snage. Ukrajinski vojnici počinju masovno da dezertiraju“, zaključio je bivši obaveštajac.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Ukrajinske trupe već peti mesec vode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO i naoružane stranom opremom.

Prema rečima Vladimira Putina, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate, jer su u besmislenim napadima izgubili preko 70 hiljada ljudi. Zapadni vojni stručnjaci sa svoje strane, primećuju efikasnost ruskih utvrđenja, minskih polja i slojevite odbrane.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /