in

Zbog ovog neće biti pregovora o zaustavljanja rata

Sukob u Ukrajini će se okončati potpunom kapitulacijom ukrajinskih oružanih snaga, rekao je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu za američki Jutjub kanal U.S. Tour of Duty.

„Kakvi pregovori? Neće biti pregovora. Biće bezuslovne predaje. Ruska vojska udara na ukrajinske trupe kako bi uništila ukrajinsku vojsku, a to će dovesti do sloma režima Zelenskog“, tvrdi on.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je imala nekoliko ponuda da okonča sukob, ali su svaki put odbijali da to učine. Sada će ukrajinsko rukovodstvo čekati samo jedan ishod neprijateljstava.

„Zašto pregovarati sa režimom koji pokušavate da uništite, a uspevate? Dakle, ne, sa moje tačke gledišta, neće biti pregovora. Ovaj rat će se završiti kada Rusija pobedi ukrajinske oružane snage, a Ukrajinci kažu da se predaju, bezuslovno kapituliraju“, zaključio je Riter.

Posle velikog neuspeha letnje kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalnih operacija.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem decembra izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice Oružanih snaga potpuno oslobodile Marinku u DNR.

Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju i učvrstili se na njima, nakon čega su očistili područje od neprijatelja.

Zapadni mediji sve češće pišu da su Vašington i Brisel počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi.

Kako prenosi NBC , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući široke obrise onoga čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /