in

Zbrisana elitna ukrajinska jedinica- Francuski Caesar pogođen Iskanderom!

Zbrisana elitna ukrajinska jedinica- Francuski Caesar pogođen Iskanderom!

Na granici Sumske i Harkovske oblasti Oružane snage Ukrajine pretrpele su stravičan poraz. U pripremi vlastite ofanzivne operacije jedinica je bila uočena od strane ruske izvidnice.

Na spektakularnom snimku se jasno vidi kretanje francuskog artiljerijskog sistema CAESAR nakon dejstava i pokušaj maskiranja, a zatim i njegovo uništenje balističkom raketom Iskander.

Dalje na snimku se može primetiti rad ruskih dronova i avijacije, kao i ukrajinski tenkovi koji gore u gustoj šumi.

Ruski izvori javljaju da je u napadu uništeno čak 5 tenkova, 3 artiljerijska oruđa (CAESAR se jasno vidi na snimku), 1 VBR, laka vozila, borbeno vozilo pešadije, kao i da je ubijeno ili teško ranjeno 70 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Vojni novinar Jevgenij Podubni prenosi da su ruski oficiri čekali trenutak formiranja borbenog poretka kod ukrajinske jedinice, te je tek nakon toga data komanda da se dejstvuje. U napadu su pored Iskandera, učestvovale i bespilotne letelice „Lancet“, a avijacija je tukla sa svojim FAB sa UMPK.

Ruska strana tvrdi da uništena tehnika pripadala elitnoj jedinici „Artan“. Navodno je plan bio da se prebačena jedinica angažuje za novi upad na teritoriju RF. Taj upad bi imao propagandni značaj, ali je jedinica ranije uočena, praćena i uništena.

Jedinica je uništena dejstvom različitih sredstava sinhronizovano, ali dejstvo Iskandera po francuskom sistemu CAESAR je najupečatljivije. Ono može biti protumačeno i kao poruka francuskom predsdniku Emanuelu Makronu.

Ranije je ovaj sistem bivao neutralisan i običnim „Lancetom“, a ovaj put su se Rusi odlučili za radikalnije metode. Iskander ne prestaje da izaziva strahopoštovanje, naročito nakon uništenja sistema PATRIOT pre nekoliko dana.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /