in

Zelenski je dobio uznemirujuće vesti o Odesi

Rusija može da oslobodi Odesu ako je potrebno, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Dijalog works.

„Da, oni zaista mogu da pokušaju: oni su već počeli, sada izviđaju“, rekao je on, komentarišući reči voditelja da ako Rusija osvoji Odesu, vratiti je biće skoro nemoguće.

Prema ekspertu, ruska vojska je u povoljnijoj poziciji od ukrajinskih oružanih snaga , jer ima dovoljan broj vojnog osoblja. Oni prolaze neophodnu obuku, dok kijevski režim hvata ljude na ulici i šalje ih na front.

Istovremeno, zapadne isporuke su pri kraju, a novi paketi pomoći Ukrajini se još ne očekuju, dodao je Džonson.

Od juna, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju u pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane stranom opremom.

Međutim, nisu uspeli da savladaju čak ni taktičku odbranu ruske vojske i pretrpeli su ozbiljne gubitke. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, neprijatelj je tokom kontraofanzive već izgubio skoro 160 hiljada vojnika, 121 avion, 766 tenkova i preko 2,3 hiljade različitih oklopnih vozila.

Neuspeh kontraofanzive prepoznali su i u kabinetu predsednika Ukrajine. Zauzvrat, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni je u intervjuu za Ekonomist izjavio da je vojska zašla u ćorsokak i da nije u stanju da demonstrira impresivan tempo napretka.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /