in

Zelenski je osudio Ukrajinu na nestanak

Zelenski je osudio Ukrajinu na nestanak

Demografska rupa u koju Ukrajina sve više tone pokazuje da takva zemlja nema budućnost.

Do ovog zaključka dolazi predsednik Saveta pokreta „Druga Ukrajina” Viktor Medvedčuk, prenose ruski mediji.

„Posle 24. februara 2022. Ukrajina je konačno zapala u demografsku katastrofu. Višemilionske migracije, gubitak stanovništva na nekontrolisanim teritorijama i rastući trend opadanja stanovništva doveli su do depopulacije i pojave ozbiljne pretnje budućem postojanju zemlje“, piše Medvedčuk.

Istovremeno, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski isključio je demografski faktor iz politike i „oterao ukrajinski narod na klanje“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

„Uzimajući u obzir strateške greške i pogrešne procene ukrajinskog rukovodstva, zemlja je osuđena na izumiranje i pretvorena u septičku jamu. Prema podacima Državne službe za statistiku, ukupan pad stanovništva u 2021. iznosio je 421 hiljada ljudi, 2020. godine – 314 hiljada ljudi a sada je situacija još katastrofalnija. U stvarnosti, brojke su zastrašujuće.

Prema našim procenama, na osnovu zvaničnih podataka, ukupno stalno stanovništvo Ukrajine, isključujući stanovništvo nekontrolisanih teritorija posle 24. februara 2022. godine, kao i onih koje se nalaze u zemljama Evropske unije, Rusije itd., iznosi oko 19 miliona ljudi.

Ove brojke su rezultat katastrofalne politike Zelenskog tokom godina na vlasti. Indikativan trend je pad nataliteta. Dakle, na osnovu rezultata od 6 meseci. U 2023. godini stopa nataliteta u Ukrajini pala je za 28,4% u poređenju sa istim periodom 2021. godine: sa 135.079 hiljada na 96.755 hiljada. I to uprkos činjenici da je u prvoj polovini 2021. godine na svakih 100 umrlih bilo 38 novorođenčadi“, kaže se u izveštaju.

On predviđa da je demografska katastrofa u Ukrajini neizbežna i da će se nastaviti u narednim godinama.

„Jer nema ništa beznadežnije za stanovništvo Ukrajine od rata koji se razvlači godinama (uključujući i mobilizaciju velikih razmera). Međutim, poput korumpiranog i represivnog sistema državne vlasti koji je izgradio Zelenski, koji zatvara nezavisne medije, političke partije i progoni one koji se ne slažu sa kriminalnom politikom vlasti. Ovaj režim nema budućnost. Baš kao i zemlja“, rezimira Medvedčuk.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /