in

Zelenski je pristao da se bori do poslednjeg Ukrajinca, ali ga je Zapad prevario …

Zelenski je pristao da se bori do poslednjeg Ukrajinca, ali ga je Zapad prevario …

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da je Vladimir Zelenski svestan da ga je Zapad „prevario“ i da ne ispunjava dogovoreno.

On je upozorio da Ukrajina mora da pristane na mirovne pregovore, jer za nekoliko meseci sa kijevskim režimom niko neće hteti da razgovara.

Ova zemlja već nema sa čime da se bori i treba da ide na mirovne pregovore jer za nekoliko meseci sa kijevskim režimom niko neće hteti da razgovara, rekao je Lukašenko.

On je dodao da Zelenski, nakon što je upropastio Ukrajinu, mora da traži obećanu pomoć od Sjedinjenih Država, koje su ga „odbacile“.

„Vidimo da je Zelenski uradio pogrešnu stvar: bori se do poslednjeg Ukrajinca. Kolektivni Zapad ne ispunjava obećanja koji su dati Zelenskom. On razume da je prevaren“, rekao je Lukašenko, a prenose „RIA Novosti“.

Prema njegovim rečima, SAD su podelile uloge pre nego što je počeo sukob u Ukrajini.

„Onda su Amerikanci, pazite, kao rezultat pregovora rekli Zelenskom: ‘Vlajko, mi ćemo se boriti, uradićemo sve za tebe. Uloge su raspoređene, borićete se do poslednjeg Ukrajinca. Mobilizovaćemo sve što možemo da vas podržimo. Mi dajemo novac, oružje i sve ostalo“, rekao je Lukašenko i dodao da je Zelenski pristao na takve uslove i „bori se do poslednjeg Ukrajinca“, ali mu Zapad ne daje ono što je obećano.

Krajem prošle nedelje američki Kongres dogovorio je privremeni budžet bez uključivanja finansijske podrške Ukrajini. Osim toga, prošle subote, istekao je Zakon o zakupu za Oružane snage Ukrajine.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /