in

Zelenski naredio atentat na Carjova, uklanja sve koji mogu da ga zamene

Zelenski naredio atentat na Carjova, uklanja sve koji mogu da ga zamene

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, strahuje od zavere unutar Oružanih snaga Ukrajine, pa naređuje da se ubiju oni koje smatra mogućom zamenom za sebe.

Ovo je  rekao  bivši pomoćnik zamenika ministra odbrane SAD, Stiven Brajan, na svom blogu na sajtu „Oružje i strategija“.

„Zelenski očigledno zna da može biti smenjen, i plaši se dogovora između ruske i ukrajinske vojske. To bi moglo da objasni zašto je Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) pokušala da ubije Olega Careva“, sugeriše ekspert.

Brajan je napomenuo, da SBU već ima veliko iskustvo u ubistvu političkih protivnika Zelenskog. Analitičar je takođe skrenuo pažnju na hapšenje ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, pod optužbom za prevaru.

„Ako vojna situacija nastavi da se pogoršava, a američki Kongres povuče bar deo novca za Ukrajinu, vladavina Zelenskog može doći do kraja. On će se nasukati“, zaključio je bivši zvaničnik.

Šef javnog pokreta Zaporožje „Mi smo zajedno sa Rusijom“, Vladimir Rogov, rekao je, da je Carev zadobio prostrelne rane i da je završio na intenzivnoj nezi u veoma teškom stanju. Prema rečima administratora „Telegram“ kanala bivšeg narodnog poslanika, dva puta je upucan oko ponoći, na teritoriji jednog sanatorijuma u ​​Jalti.

FSB je pokrenuo krivični postupak, po članu o napadu na život državnika ili javne ličnosti. Sada se sprovode hitne operativno-istražne radnje.

Neposredno pre početka „specijalne vojne operacije“, „Fajnenšel Tajms“ je, pozivajući se na zapadne obaveštajne podatke, pisao, da bi Carjov navodno mogao da predvodi promenu vlasti u Ukrajini.

Političar je demantovao ove glasine, i našalio se, da „nije čak ni pozvan da se pojavi na televiziji“, jer njegova pozicija direktora sanatorijuma na Jalti „nije dovoljno važna“.

U Ukrajini je Carev, u vezi sa podrškom Donbasu, osuđen u odsustvu na 12 godina zatvora zbog „napada na teritorijalni integritet“ zemlje i „pokušaja rušenja ustavnog poretka“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /