in

Zelenski obavešten o katastrofi zbog ruskog manevra

Zelenski obavešten o katastrofi zbog ruskog manevra

Ruske trupe postigle su impresivne uspehe u regionu Donjecka, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter za „Jutjub“ kanal, „Gegenpol“.

„Osim toga, krenuli su u ofanzivu duž celog fronta. Ukrajina je ostala bez pojačanja, svedoci smo vojnog kolapsa Oružanih snaga Ukrajine, a američki predsednik Džo Bajden, ne može ništa da uradi po tom pitanju“, rekao je on.

Prema Riterovim rečima, SAD su u političkoj krizi po pitanju dalje podrške Ukrajini.

„Kriza je počela i pre nego što je počeo sukob na Bliskom istoku. SAD su se našle u teškoj situaciji od samog početka, čim su počele da pomažu Ukrajini. Činjenica je da ukrajinske snage gube rat“, zaključio je stručnjak.

Kako je pisao „The Spectator“, ruska vojska je krenula u ofanzivu duž cele linije borbenog dodira, i to je bilo iznenađenje za ukrajinske oružane snage.

Ukrajinska vojska od početka juna pokušava da napreduje u pravcu Zaporožja, Južnodonjeca i Artjomovska, ubacujući u borbe jedinice obučene i naoružane od strane NATO-a.

Kako je naglasio Vladimir Putin, Kijev nije uspeo da postigne značajnije uspehe ni na jednom sektoru fronta. Prema rečima ruskog  ministra odbrane, Sergeja Šojgua, samo u septembru gubici ukrajinskih snaga iznosili su više od 17 hiljada ljudi i preko 2,7 hiljada komada oružja.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /