in

Zelenski obavešten o novom problemu ukrajinskih snaga

Zelenski obavešten o novom problemu ukrajinskih snaga

Američki tenkovi „Abrams“ nisu pogodni za borbu na ukrajinskoj pozornici operacija, piše „Merkur“.

„Analitičari su odavno identifikovali niz karakteristika „Abramsa“ zbog kojih američki tenk nije pogodan za borbu u Ukrajini“, navodi se u materijalu.

Vladimir Zelenski je upozoren, između ostalog, da mostovi koji se nalaze u regionu, možda neće moći da izdrže ovaj model zbog prevelike težine.

Autor članka je primetio, da „Abrams“ takođe ima veliku potrošnju goriva, a u borbenim uslovima može doći do problema sa obezbeđivanjem stalnog snabdevanja.

„Neki zapadni eksperti i ukrajinski zvaničnici veruju, da obim, vremenski i logistički problemi, trenutno neće dozvoliti postizanje očekivanog efekta u Ukrajini“, prenosi izdanje.

Osim toga, američka vozila su prekasno isporučena ukrajinskim trupama, i više neće moći značajno da utiču na borbe zbog blatnjavih puteva i približavanja zime, ističe se u članku.

Bela kuća je ranije potvrdila, da je prva serija Abramsa stigla u Ukrajinu, a SAD nameravaju da isporuče ukupno 31 tenk. Istovremeno, kako je objavio „Wall Street Journal“, ukrajinski zvaničnici smatraju da isporuka Abramsa neće moći da promeni situaciju na frontu.

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov je takođe priznao, da ovi tenkovi na liniji fronta „neće dugo trajati“.

Ruski predsednik Vladimir Putin, je istakao, govoreći o nemačkim tenkovima „Leopard“ i borbenim vozilima pešadije „Bredli“ američke proizvodnje, koji su prethodno isporučeni Kijevu, da oni „Lepo gore“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /