in

Zelenski svojom odlukom šokirao američke novinare

Zelenski svojom odlukom šokirao američke novinare

Vlada ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog jedna je od najgorih na svetu, jer je svoje građane poslala da ginu u minskim poljima, rekao je američki novinar Garland Nikson na svom „Jutjub“ blogu.

„Ne postoji prokleta ukrajinska vlada. Njima upravljaju najgori neokonzervativci na svetu. Kakva bi to vlada rekla stotinama hiljada svojih ljudi: „Tamo je minsko polje, idite tamo“? Ovo nije vlada“, smatra Nikson.

Prema novinaru, Zelenski je pristao da proda zemlju velikim zapadnim korporacijama kao što su Blackrock i Goldman Sachs. Svi ekonomski eksperimenti koje Zapad bude sprovodio u Ukrajini, biće potom preneti na američko tlo, predvideo je on.

Neokonzervativci su segment konzervativnih političara u Sjedinjenim Državama koji se zalažu za korišćenje ekonomske i vojne moći svoje zemlje, za poraz neprijateljskih država i uspostavljanje buržoaske demokratije u njima. U savremenom novinarstvu, pristalicama ove ideologije dodeljen je izraz „neokon“.

Oružane snage Ukrajine već četiri meseca vode aktivne borbe na pravcu Južnodonjeck, Artemovsk i Zaporožje, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO-a, i naoružane stranom tehnikom.

Međutim, kako je istakao ruski predsednik Vladimir Putin, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate. Zapadni vojni eksperti posebno primećuju efikasnost ruskih utvrđenja i minskih polja, koja su nanela ozbiljnu štetu ukrajinskoj vojsci.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /