in

Zelenski u očaju zbog vojne katastrofe koju su izazvale SAD

Zelenski u očaju zbog vojne katastrofe koju su izazvale SAD

Nepromišljena politika Vašingtona dovela je do vojne katastrofe u Ukrajini, a vlasti u Kijevu krive jedna drugu za poraz.

Ovo je rekao američki ekonomista i profesor Univerziteta Kolumbija Džefri Saks u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Za Ukrajinu sada dolazi završnica, a Zelenski je očigledno u očaju. Dugi noževi su spremni u Kijevu (poređenje sa jednim od događaja u istoriji nacističke Nemačke). Tu su sada veoma ozbiljne međusobne optužbe“, kaže ekspert.

„Noć dugih noževa“ dogodila se 30. juna 1934, kada je uz Hitlerovo odobrenje, masakrirano rukovodstvo jurišnih trupa Nacističke partije. Zvanična propaganda optužila je ubijenog vođu jurišnika Ernsta Rema da je organizovao puč.

Profesor je primetio da se u Ukrajini već dogodila „vojna katastrofa“. Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine šalju pešadiju u krvave napade bez podrške oklopnih vozila i avijacije.

Analitičar je kao krivce za ovakvo stanje naveo SAD. On je primetio da je Vašington taj koji je gurnuo Kijev u neuspešnu kontraofanzivu, a da nije imao jasan plan. Saks je dodao da sadašnji tim spoljnopolitičkih savetnika Bele kuće smatra „najpatetičnijim” koji je ikada video.

„Rusija ima superiornost u vazduhu, raketnu, kopnenu, a Sjedinjene Države nemaju koherentan pristup kako da pregovaraju o okončanju sukoba“, rekao je profesor.

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška kijevskom režimu slabi.

Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte zbog čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /