in

Zelenski u panici, stigle loše vesti iz SAD

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, dobio je loše vesti iz Sjedinjenih Država. Britanski novinari su podelili takve podatke.

Od januara 2021., Sjedinjene Države su potrošile 18,3 milijarde dolara na vojnu pomoć Ukrajini. Kijev se nada, da će Vašington nastaviti da mu pruža tako značajnu podršku i u budućnosti.

Prema rečima novinara britanskih medija, ukrajinska strana je pre izvesnog vremena, dobila daleko od ohrabrujućih vesti iz Sjedinjenih Država. Ovo prenosi „Daily Express“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Republikanski lideri u Predstavničkom domu, rekli su da Kongres neće „dati carte blanche Ukrajini“, ako njihova stranka pobedi na izborima na sredini mandata. Ova poruka je izazvala zabrinutost u Kijevu, gde strahuju od mogućeg prekida isporuke vojne opreme“, napominju autori članka britanskog izdanja.

Jedan od lidera Republikanske partije Kevin Makarti rekao je, da je u aktuelnoj recesiji pružanje pomoći Ukrajini, daleko od toga da bude glavni prioritet. Bajdenova administracija redovno ispisuje čekove Kijevu, dok veliki broj domaćih američkih problema ostaje nerešen.

Novinari „Daily Express-a“ smatraju, da je ovo prilično razočaravajuća vest za ukrajinskog predsednika Zelenskog, koji redovno poziva Vašington da poveća isporuke oružja njegovoj zemlji.

Istovremeno, nisu svi republikanci za smanjenje obima podrške Ukrajini. Na primer, kongresmen Majkl Mekol smatra, da Sjedinjene Države treba da nastave da isporučuju oružje Kijevu, s tim, da se američkim poreskim obveznicima, moraju dostaviti potpuni finansijski izveštaji o potrošnji novca.

„Potrebno je više kontrole i odgovornosti, u pogledu finansiranja i kuda ide novac. Mislim da američki poreski obveznici to zaslužuju“, istakao je kongresmen.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /