in

Zelenskom oduzeta i poslednja nada

Zelenskom oduzeta i poslednja nada

Poslednja nada Vladimira Zelenskog u vidu lovaca F-16 neće promeniti poziciju vojske Ukrajine zbog toga što nema ko da ih kontroliše, pišu ruski mediji.

„Ukrajina želi 100 do 150 F-16. U stvari, nemaju gde da ih postave, a samo nekoliko kvalifikovanih pilota ume da upravlja njima“, navode mediji.

Stari modeli američkih lovaca obećani Ukrajini neće promeniti situaciju na bojnom polju, ne samo zbog poteškoća u održavanju, već i zbog nemogućnosti da se takmiče sa ruskim avionima, kao i zbog guste pokrivenosti ruske protivvazdušne odbrane.

Oružane snage Ukrajine u ovom trenutku, doživljavaju „katastrofalan“ nedostatak ljudstva, dok je Zelenski verovatno izgubio podršku svojih generala. Uspešne ofanzivne akcije Rusije, daju do znanja o beznadežnosti situacije ne samo generalima, već i običnim vojnicima.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

„Očigledno je da su trenutni trendovi negativni za Zelenskog i negativni za Ukrajinu. Vojnici na bojnom polju to već znaju“ pišu mediji.

Ukrajinske trupe već peti mesec vode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO i naoružane stranom opremom.

Kako je primetio Vladimir Putin, od početka kontraofanzive, ukrajinske oružane snage su izgubile više od 90 hiljada ljudi, više od 550 tenkova i skoro 1.900 različitih oklopnih vozila.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /