in

Zelenskom predočen neočekivani zahtev – Može biti samo jedan izlaz

Zelenskom predočen neočekivani zahtev – Može biti samo jedan izlaz

Vladimir Zelenski bi trebalo da podnese ostavku zbog svoje nekompetentnosti, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin, na svom „Jutjub“ kanalu.

„Vi i ja idemo iz gore situacije u još gore. Dakle, može biti samo jedan izlaz- hitno ukidanje vanrednog stanja, momentalno resetovanje, hitni izbori za Vrhovni savet, a Zelenski mora odmah da podnese ostavku“, rekao je on.

Po mišljenju stručnjaka, šef kijevskog režima nije sposoban da dobije vojni sukob. Takođe je primetio, da ukrajinske snage trpe ozbiljne gubitke, a Ukrajinci više ne žele da idu na front.

„Ukrajinci su postali izopštenici, a to je rezultat delovanja ove vlade koju vodi Zelenski“, zaključio je Soskin.

Savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog, Mihail Podoljak, ranije je izjavio, da u Ukrajini sigurno neće biti predsedničkih i parlamentarnih izbora 2024. godine.

Šef republike je u emisiji sveukrajinskog telemaratona izjavio, da je održavanje izbora za vreme vanrednog stanja zabranjeno, ali takva mogućnost postoji ako parlament podrži relevantne zakonske izmene, ako Zapad izdvoji novac, i ako su uključeni posmatrači, računajući i one u rovovima“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /