in

Želim da vlasti u Kijevu i njeni zapadni vladari čuju …

Želim da vlasti u Kijevu i njeni zapadni vladari čuju …

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je ozbiljno upozorenje Zapadu tokom svog govora koji je bio posvećen prijemu DNR, LNR, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije. Britanska novinarka Lisa Haseldine podelila je ova zapažanja.

Vladimir Putin je u petak, 20. septembra, u Moskvi potpisao sporazume o prijemu novih regiona u sastav Ruske Federacije. Prema rečima Lize Haseldin, tokom događaja predsednik Ruske Federacije je održao govor u kome je jasno upućena poruka zapadnom svetu. Ovo prenosi The Spectator.

„Putin upozorava Zapad“, piše autor britanskog izdanja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Novinar The Spectator-a je naveo da je Vladimir Putin tokom svog govora rekao: četiri regiona su glasala za priključenje Rusiji i imaju puno pravo da se ponovo ujedine sa njom.

Zatim se obratio ukrajinskim vlastima i njihovim zapadnim partnerima: „Želim da vlasti u Kijevu i njeni zapadni vladari čuju mene – stanovnici Donjecka, Luganska, Zaporožja i Hersona zauvek postaju naši građani.

Takođe je skrenuo pažnju na to da će Ruska Federacija štititi ove regione svim snagama i sredstvima koja su joj na raspolaganju.