in

AdmiralBet KLS: ”Puna podrška odluci FIBA!”

AdmiralBet KLS: ”Puna podrška odluci FIBA!”

Juče je veliku pažnju u košarkaškoj javnosti izazvala odluka disciplinskih organa FIBA da kazni bivšeg košarkaša FMP-a i čačanskog Borca Marka Radonjića doživotnom suspenzijom zbog sumnje da je učestvovao u nameštanju utakmica.

On je tu odluku saznao u Bugarskoj, gde je nastupao za ekipu Balkana, a dan posle oglasila se i AdmiralBet Košarkaška liga Srbije koja je podržala ovakvu odluku FIBA.

Saopštenje prenosimo u celini.

”Košarkaška liga Srbije pruža punu podršku Međunarodnoj košarkaškoj federaciji FIBA koja je u utorak 26.03.2024.godine objavila da je kaznila srpskog igrača Marka Radonjića doživotnom suspenzijom zbog nameštanja utakmica.

Košarkaška liga Srbije je oduvek kao prioritet isticala očuvanje integriteta sporta i davala ogromnu važnost borbi protiv svih vrsta pokušaja zloupotreba i malverzacija u košarci.

Osim podrške krovnoj organizaciji FIBA, Košarkaška liga Srbije je želela da se oglasi ovim putem, kako bi sprečila bilo kakve spekulacije vezane za našu ligu, zato što je igrač sankcionisan zbog nameštanja mečeva u inostranstvu kao igrač stranog kluba.

Kao pouzdani partneri FIBA, sa kojom kao liga imamo saradnju i sa kojom smo zajedničkim radom u poslednjih nekoliko godina učinili mnogo na dodatnom povećanju regularnosti srpske lige, uvereni smo da će ovakve sankcije pomoći da se ovakvim anomalijama definitivno stane na put”, navodi se u saopštenju.



Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /