in

Aleksandar Đorđević novi selektor Kine

Aleksandar Đorđević novi selektor Kine

Dužina ugovora nije saopštena, a kineski mediji navode da će srpski trener godišnje zarađivati milion dolara.

Đorđević (55) je prošle sezone osvojio titulu u turskom prvenstvu sa Fenerbahčeom, a potom je napustio klub iz Istanbula. On je toga trenirao Virtus, Bajern, Panatinaikos, Beneton, Olimpiju iz Milana, kao i selekciju Srbije. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na OI u Rio de Žaneiru 2016, Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. i Evropskom prvenstvu 2017. u Turskoj.

Đorđević: Ovo je veliki profesionalni izazov

Srpski trener Aleksandar Đorđević izjavio je da je veliki profesionalni izazov biti selektor košarkaške reprezentacije Kine.

Đorđević je ranije danas imenovan za novog selektora Kine, a na ovom mestu trebalo bi da ima godišnju zaradu od milion dolara.

“Velika je čast postati selektor muške košarkaške reprezentacije Kine! Ovo je veliki profesionalni izazov, koji sam prihvatio sa mnogo entuzijazma koji je izjednačen sa odgovornošću koji ovaj posao nosi sa sobom. Puno rada je pred nama pošto želim da pokušam da postignem najviše moguće ciljeve”, napisao je Đorđević na svom Tviteru nalogu.

Kina je dva kola pre kraja kvalifikacija izborila plasman na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Đorđević je pre selekcije Kine trenirao Fenerbahče, Virtus, Bajern, Panatinaikos, Beneton, Armani i reprezentaciju Srbije.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /