in

Alkaraz uviđa greške: “To je najvažnije što moram da popravim”

Španski teniser Karlos Alkaras rekao je danas da mora da radi na tome da bolje kontroliše svoje “živce” u teškim momentima ako želi da osvoji titulu na turniru u Rio de Žaneiru.

“Ima mnogo stvari koje treba poboljšati u poređenju sa Buenos Ajresom”, rekao je Alkaras koji je u subotu izgubio u polufinalu turnira u Buenos Ajresu od Čileanca Nikolasa Đarija.

“Odlično udaram loptu, mislim da sam u dobroj formi, ali moram da naučim da igram u određenim situacijama bolje nego u Buenos Ajresu. Na primer, na brejk poenima, u određenim momentima kada sam na ivici, moram da budem bolji. To je najvažnija stvar koju moram da poboljšam ako želim da ostvarim dobar rezultat ovde u Riju”, dodao je drugi teniser sveta.

On je naveo da sledi uzbudljiva godina i ponovio da bi više voleo da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu nego Rolan Garos.

“Ima još nekoliko meseci do Olimpijskih igara i u tom periodu su neki veoma važni turniri. Očigledno je da su Igre veliki cilj, veoma poseban, ali želim da osvojim i titulu na masters turniru, grend slemove i zato moram da ostanem fokusiran na predstojeće turnire”, rekao je Alkaras.

Alkaras će takmičenje na turniru u Rio de Žaneiru početi duelom protiv Brazilca Tijaga Monteira.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /