in

Argentina zakazala još dva pripremna meča pred Kopa Ameriku

Argentina zakazala još dva pripremna meča pred Kopa Ameriku

Fudbalski savez Argentine objavio je danas da će njihova reprezentacija odigrati dve pripremne utakmice protiv Ekvadora i Gvatemale, uoči odbrane titule na Kup Amerike.

Nakon što su prošle nedelje zakazali utakmice sa Salvadorom i Nigerijom, Argentinci su danas objavili da će turneju po Americi produžiti za još dve utakmice.

Reprezentacija Argentine će 9. juna u Čikagu odigrati utakmicu sa Ekvadorom, a pet dana kasnije u Merilendu sa Gvatemalom.

Američka turneja je zamena za prvobitno zakazanu turneju po Kini koja je otkazana od strane kineskih fudbalskih vlasti. Kapiten Argentine Lionel Mesi nije ušao u igru na prijateljskoj utakmici Inter Majamija u Hong Kongu zbog povrede prepona, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo publike koja je kupila karte da bi uživo gledala po mnogima najboljeg igrača u istoriji fudbala.

Argenitna započinje Kup Amerike 20. juna utakmicom sa boljim iz duela između Kanade i Trinidada i Tobaga u Atlanti. Pet dana kasnije igraju sa Čileom u Nju Džersiju, a grupnu fazu završavaju 29. juna protiv Perua u Majamiju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /