in

Bandović secirao igru Čukaričkog: “Vežbaćemo penale! Nije sve u taktici…”


Autor: Ivan Cvetković


utorak 09.04.2024.


19:00


Izvor: Sportske.net, FK Vojvodina

Trener Vojvodine Božidar Bandović želi da njegova ekipa ponovi dobru igru iz prethodnih nedelja i da na taj način obezbedi plasman u polufinale Kupa Srbije.

Fudbaleri “stare dame” u sredu od 17 časova gostuju ekipi Čukaričkog, sa kojim su pre 10 dana remizirali na Karađorđu rezultatom 1:1.

“Posle nekoliko uspešnih prvenstvenih utakmica, očekuje nas kup utakmica protiv Čukaričkog. U pitanju je veoma kvalitetna ekipa, koja ume da napravi višak u veznom redu i da napadne po boku i individualno su takođe dobri, posebno su opasni iz kontra napada. Na njih treba posebno da obratimo pažnju, posebno po izgubljenoj lopti, kada moramo da reagujemo najbolje što umemo. Moj cilj i mojih igrača jeste da budemo na najboljem mogućem nivou, jer ako u tome budemo uspeli biće nam veće šanse da prođemo dalje. Ponosan sam na svoje igrače i što veruju u ono što radimo i što veruju u naš stil. 

Što se tiče igrača, imamo te mehaničke povrede, ali moram da sačekam još danas. Đorđević je osetio bol u jednoj tački, takođe videćemo da li će i Radulović danas moći da odradi ceo trening, poslednja dva, tri dana je dobro izgledao. Bjeković će sigurno biti još dve nedelje van stroja, a ne možemo da računamo na Gurama, dok se Aleksa Vukanović vraća posle suspenzije”, rekao je Bandović.

On ne veruje da će ova utakmica biti ista kao prvenstvena protiv istog rivala, te da će vežbati i penale.

“Nisam od trenera kod kojih postoji šablon i sigurno da će biti nekih taktičkih detalja koje moramo da pratimo u odnosu na protivnika da bismo dominirali. Želimo da igramo napadački u skladu sa veličinom našeg kluba. Igrači su se već adaptirali na većinu situacija, počeli su da ih prepoznaju na terenu, sada je potrebno da radimo i da budemo strpljivi i da se pripremimo i za neki plan B, koji uvek moramo da imamo. Danas ćemo trenirati i penale, to je normalno, moramo da uradimo sve što je do nas”, istakao je Bandović.

Trener Voše posebno je pohvalio atmosferu u ekipi.

“Nije sve u taktici i fizičkoj spremi, već i da stav i pristup bude pravi, tokom čitave utakmice, bez obzira na rezultat. Taj stav mora da ostane isti, a stav imaš ako nešto učestalo ponavljaš, a to je već sada očigledno na utakmicama. To treba da nam bude podloga za budućnost. Moramo da verujemo u sebe i da imamo energiju da kada treba da se napnemo i više nego što treba. Atmosfera u svlačionici i na terenu je jako bitna i niste svesni koliko nam to pomaže da ostvarimo naše ciljeve, bez toga nema ništa”, zaključio je Bandović.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /