in

Bandović želi pobedu za 110. rođendan, prokomentarisao i Malbašića: “Ja to ne bih uradio”

Bandović želi pobedu za 110. rođendan, prokomentarisao i Malbašića: “Ja to ne bih uradio”


Autor: Milovan Longinov


četvrtak 07.03.2024.


13:45


Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener Vojvodine Božidar Bandović smatra da je pobeda u narednom meču imperativ za njega i njegove igrače.

Fudbaleri „stare dame“ u petak dočekuju ekipu Voždovca, a Bandović želi konačnu pobedu u drugom delu sezone, nakon poraza i tri remija.

“Za početak želim da čestitam našem klubu 110. rođendan i da čestitam na sinoćnoj organizaciji koja je bila zaista prelepa. Za nas je svaki naredni meč kao da finale. Igramo protiv jedne mlade ekipe koja voli da igra. Imaju igrače koji vole da igraju i imaju dobru kombinatoriku, iako u poslednje vreme nemaju pozitivne rezultate. Mi mislimo samo na tri boda, da pobedimo posebno zbog situacije u kojoj smo sada, ali i da za rođendan poklonimo navijačima i klubu tri boda”, rekao je Bandović.

On i dalje čvrsto veruje da je Vojvodina na pravom putu i da je potrebno vreme da dođu i pravi rezultati.

“Ako uzmemo u obzir prve četiri utakmice ja mislim i verujem da smo dosta dobro odigrali i da smo unapredili igru u posedu i stvaranju šansi, a mogli smo i više golova da damo. Mislim da smo popravili visoki presing, na kome takođe radimo. Ponavljaju se neke stvari kao i ranije, ako uporedite dva poluvremena, u prvom smo totalno dominirali i u svim segmentima dobri, a onda u drugom prepuštamo inicijativu i tu mentalno moramo da budemo jači. Rekao sam i igračima da sam uzeo 10 igrača i da sam ih samo dva dana trenirao, ne bismo primili ta dva gola. To se već desilo mnogo puta i mi ovakve utakmice moramo da pobedimo i da osvojimo bodove. Ova ekipa mora da se bori za Evropu i ako to želi, statistika protiv ovakvih rivala mora da se popravi. Dešavaju se neke stvari zbog kojih mislim da su najveći protivnici igračima zapravo oni sami sebi. Ako pobede tog protivnika, onda će svi oni ostali biti mnogo lakši. Ja znam da svi hoćemo i ja želim više nego bilo ko da imamo bolje rezultate i hoćemo brzo i odmah, ali je potrebno vreme, rad i selekcija. Slažem se da je trebalo da imamo više bodova. Ja sam došao ovde da ostanem godinu, dve, da radimo, da naučimo da igramo brže, kao što se u Evropi i trči i igra u oba smera. I želim da prođemo i kvalifikacije u Evropi i da uđemo čak jednog dana i u grupi. Što se tiče statistike naše fizičke spreme, oni nisu bili ovakvi u protekle dve, tri godine, kao što su na ovim utakmicama. Znači, mi ne možemo da skočimo i da preskačemo stepenice, moramo da idemo korak po korak, a nema strpljenja. Daćemo sve od sebe, potrebna nam je jedna pobeda i jedna utakmica koja može da okrene sve”, istakao je Bandović.

Za kraj, on je odgovorio na pitanje o Filipu Malbašiću i da li će od sada kapiten biti Dejan Zukić.

“To ćemo da vidimo, sve što znate, desilo se što se desilo, neko taj potez opravdava, neko ne opravdava. Uvek smo imali direktnu komunikaciju i ja sam razgovarao sa njim. Mogu da kažem da sam bio u Olimpijakosu i nikada nisam želeo da se pojavim na utakmici drugog tima. Svako odgovora za svoje odluke i svoje stavove. Što se tiče kapitena, svi treba da budu lideri, jer nam je to potrebno da ostvarimo rezultat”, zaključio je Bandović.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /