in

Barać: “Reakcija tima na poluvremenu je bila izvanredna”

Barać: “Reakcija tima na poluvremenu je bila izvanredna”

Trener košarkaša Mege Marko Barać istakao je da način na koji je njegov tim odreagovao u drugom poluvremenu pri naletu Zvezde, bio ključan za pobedu u 24. kolu AdmiralBet ABA lige. 

“U prvom delu sezone smo protiv Crvene zvezde odigrali dobro, bili u igri praktično 40 minuta i na kraju je moglo da ode na obe strane, ali oni su bili bolji u završnici. Osetili smo da možemo da se nosimo i na taj način smo se spremali”, počeo je Barać.

Zvezda je imala i +11 na početku drugog poluvremena, ali košarkaši Mege nisu se predavali.

“Otvorili smo meč izvanredno, napadački vrlo pametno, defanzivno odgovorno i prva četvrtina se završila kako smo želeli. U drugoj četvrtini, nošeni nekim momentima i preteranim samopouzdanjem, pokušali smo da budemo veći majstori od majstora preko puta, što je za sada nemoguće i napravili smo nekoliko gluposti, čime smo dozvolili Zvezdi da okrene utakmicu do kraja druge četvrtine”, rekao je srpski stručnjak, pa dodao da je buđenje u drugom delu bilo od esencijalne važnosti. 

“Međutim, reakcija mog tima u drugom poluvremenu je bila izvanredna, kao i nivo borbe sa ovakvom rotacijom, večeras prilično skraćenom, jer je naš najvažniji odbrambeni igrač Malovec rano napravio pet faulova, ali igrači koji su bili na terenu su sve ovo izneli neverovatno. Rekao sam im u svlačionici da sam puno pričao ovih dana, a da bi sve što bih dalje rekao pokvarilo njihovih pet minuta”, zaključio je trener Mege.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /