in

Bez kazne za Aćerbija zbog rasizma

Bez kazne za Aćerbija zbog rasizma

Italijanski fudbaler i defabnzivac Intera Frančesko Aćerbi, optužen za rasističku uvredu od strane igrača Napolija Žuana Žezusa, nije kažnjen usled nedostatka ubedljivih dokaza, saopštio je danas Fudbalski savez Italije.

S obzirom da nije postignut minimalni nivo sigurnosti u pogledu diskriminatornog sadržaja, odlučeno je da sankcije predviđene članom 28 Kodeksa sportske pravde ne primenjuju“, navodi se u saopštenju saveza.

Aćerbi je mogao da bude kažnjen sa 10 mečeva suspenzije, što bi okončalo njegovu sezonu i dovelo u pitanje njegovo učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ovog leta.

Tokom utakmice 29. kola Serije A između Intera i Napolija (1:1) 17. marta, Žezus je prijavio glavnom sudiji meča da mu je Aćerbi uputio rasističku uvredu, nazvašivši ga “crnčuga”.

Aćerbijevi komentari ne odgovaraju stvarnosti i onome što je rekao. Moramo da borimo protiv rasizma“, napisao je Žezus na društvenim mrežama.

Aćerbi zbog ove situacije nije putovao sa selekcijom Italije u SAD na prijateljske mečeve sa Venecuelom i Ekvadorom, koje su njegovi saigrači rešili u svoju korist sa 2:1 i 2:0.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /