in

Bivši italijanski reprezentativac: “Zavistan sam od alkohola i droge”

Bivši italijanski reprezentativac: “Zavistan sam od alkohola i droge”

Argentinski fudbaler Pablo Danijel Osvaldo “otvorio je dušu” na Instagramu i govorio o svojoj borbi sa zavisnošću. 

Još 2005. godine, sa 19 godina, napustio je Argentinu, a potom je nastupao za brojne italijanske klubove, ali i za Espanjol, Sautempton i Porto.

Za reprezentaciju Italije upisao je 12 nastupa za mladu, i 14 za „A“ selekciju.

Ne ide mi dobro, osećam potrebu da kažem da se neko vreme borim sa depresijom koja me je dovela do nekih zavisnosti, alkohola i droge. Očajan sam. Osećam da mi život izmiče kontroli. Na psihijatrijskom sam lečenju, uzimam lekove. Imam specifičnu bolest, gubitak samopoštovanja, depresiju i često padam pod svoju zavisnost. Padam u samodestrukciju i živim sam zaključan u kući. Ne idem nigde, ne zanima me ustajanje iz kreveta, izlazim iz sobe samo kad moram da jedem. Upao sam u vrlo tešku zavisnost koja je samo pogoršala moju depresiju”, napisao je 38-godišnji Osvaldo, pa nastavio: 

Lečim se na psihijatriji, ali se teško izvlačim iz toga. Opet padam u zavisnost i distanciram se od ljudi koje volim. Nekad sam bio vrhunski igrač, potpuno druga osoba, ponosna i samouverena. Ovo je osoba koju ne poznajem. Vrlo je teško razlikovati šta je stvarno, a šta ne. Ne mogu sam da izađem iz toga. Želim da se vratim da budem ono što sam nekada bio. Sad ne znam kako da izađem iz ove kuće, nemam stalan posao, potrošio sam sav novac. Uvek sam bio dobar prijatelj, nadam se da ću biti dobar otac“, napisao je Osvaldo.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /