in

Bivši košarkaš Mege postao trener, pa stigao do finala NCAA!

NCAA takmičenje koledža u košarci privlači veliku pažnju javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama, naročito kada dođe mart i plejof, takozvano Martovsko ludilo.

Košarkaški Univerziteta Perdju plasirali su se u veliko finale pošto su u polufinalu eliminisali NC Stejt rezultatom 63:50, a ovaj podatak je posebno važan zbog trenera pobedničke ekipe.

Perdju ove sezone kao trener vodi nekadašnji košarkaš Saša Stefanović, Srbin iz SAD koji ima tek 25 godina.

Stefanović je bio student Perdjua za koji je i nastupao punih pet godine, pre nego što se otisnuo u Evropu i zaigrao za grčki Kolosos.

Usledila je sezona u Megi gde je 2023. godine odlučio da okonča igračku karijeru i postane trener u Perdjuu gde je počeo kao član stručnog štaba.

Ubrzo je samostalno preuzeo ekipu i doveo je do finala NCAA lige gde će sutra odmeriti snage sa JuKon univerzitetom, čime bi postao prvi srpski trener sa titulom NCAA šampiona.

Otac Saše Stefanovića Ljubiša prvi je Srbin koji je draftovan u NBA 1985. godine nakon igara u Ilinoj Stejt univerzitetu, a nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije.

Sličan se put predviđao i Saši, ali se on opredelio za trenerski poziv i, čini se, nije pogrešio…Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /