in

Bodiroga: Neuspeh da, ali nije bio fijasko na EP; Dva mesta u Evroligi klubovima ABA? Videćemo

Bodiroga: Neuspeh da, ali nije bio fijasko na EP; Dva mesta u Evroligi klubovima ABA? Videćemo

”Rezultatski neuspeh jeste, ali gledam pozitivne stvari”, rekao je Bodiroga za Nova S.

On je istakao da je Srbija odigrala jako važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da je dobila Grčku i Tursku i da je u grupnoj fazi EP bila dominantna.

“Čak smo i protiv Italije 25 minuta kontrolisali utakmicu, ali desila se blokada koja nas je odvela u poraz. Tih 15 minuta, ne možemo na osnovu njih da kažemo da je sve bilo loše“, rekao je Bodiroga, odnedavno prvi čovek Evrolige.

Igrači su se, kako je rekao, ponašali fantastično, a reprezentacija je dobila Jokića i još novih igrač, ali joj je nedostajao Bogdanović.

“On je jedan od lidera tima, bilo bi drugačije. Na klupi je veliki trener koji je doneo poslednja dva zlata reprezentaciji. Očekivali smo i nadali se više, a ono ššto mi se ne sviđa jeste što je naša košarka uvek rešavala stvari u kući, sada se to nije desilo”, istakao je Bodiroga.

Bodiroga kaže i da region svakako zaslužuje više od jednog tima u Evroligi.

“Evroliga garantuje jedno mesto šampionu ABA lige. Sticajem okolnosti, zbog svega što se desilo sa ruskim klubovima, Partizan je dobio vajld kard. Ovaj region je dao mnogo evropskoj košarci – ABA je imala tri predstavnika, svedeno je na dva, pa na jedan. Treba naći balans, da se ne gledaju jedino tržišta, već da se nađe ravnoteža koja će zadovoljiti sve”, kaže Bodiroga.

Najavio je i da će učiniti sve da se popravi relacija između Evrolige i FIBA i da svi igrači budu u reprezentacijama, dok je za suspenziju ruskih klubova rekao da je to odluka izvan moći košarke.