in

Boks: EP u Beogradu 2024. godine na najvišem nivou

Boks: EP u Beogradu 2024. godine na najvišem nivou

Abakarov je prisustvovao 60. jubilarnom trofeju Beogradski pobednik memorijal Branko Pešić u zemunskoj hali Pinki, gde je učešće uzelo 190 bokserki i boksera. Srpski bokser Omer Ametović osvojio je trofej u kategoriji do 51 kg.

“Srbija i Beograd iz godine u godinu podižu organizacionu lestvicu svih boks takmičenja. Upravo završeni 60. Beogradski pobednik memorijal Branko Pešić upravo svojim godinama potvrđuje istrajnost i kvalitet, jer da nema kvaliteta u svim segmentima jednog međunarodnog takmičenja, ni bi bilo ni kontinuiteta koji u ovom slučaju ispisuje šestu deceniju postojanja i koji je dobio svog 60. šampiona. Gledajući takmičenje u hali Pinki, dobio sam još jednu potvrdu o tome da je Srbija spremna za Evropski šampionat koji je na programu 2024. godine, na samo nekoliko meseci pre početka Olimpijskih igara u Parizu”, istakao je Abakarov

Osvrnuo se Abakarov i na 2021. godinu kada je Beograd bio smotra najboljih boksera sveta.

“Pokazali ste na delu da ste lider u organizaciji međunarodnih sportskih događaja, sa posebnim akcentom na boks gde ste svima ukazali kojim putem treba ići i da ste ambasador sporta i fer pleja na celoj planeti. Vi ste vredan i hrabar narod, ponosan, narod koji će sve učiniti da svako ko dođe u vašu zemlju utisak koji ponese u odlasku bude pozitivan, inspirativan i večan. Iza srpskog boksa što je od krucijalne važnosti stoji vaš predsednik Vučić, stoje i najjače sportske organizacije u državi, Ministarstvo sporta i Olimpijski komitet Srbije. Siguran sam da će i Evropsko prvenstvo koje nas očekuje u beogradskoj Areni 2024. biti na najvišem nivou ikada u istoriji ovog takmičenja”, zaključio je Abakarov.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /