in

Čoveče, šta to govoriš? “Vidić je nivo Škrtela, nije nivo Ferdinanda i Terija”

Čoveče, šta to govoriš? “Vidić je nivo Škrtela, nije nivo Ferdinanda i Terija”


Autor: Aleksandar Obrenović


petak 15.03.2024.


13:00


Izvor: Sportske.net

Nemanja Vidić je verovatno jedan od najvećih defanzivaca svoje generacije pa i šire, mislimo i na čitav dosadašnji tok ovog veka i samo brojke govore za njega. 

Ipak, postoje ljudi koji su spremni to da ospore. 

Jedan od njih je i Geri Tejlor-Flečer, nekadašnji fudbaler Blekpula koji je imao duele sa Vidićem u sezoni 2010-11. 

U svom tvitu o Vidiću je napisao:

“Da, igrali smo jedan protiv drugog u sezoni 2010-11. Nije bio ni blizu Ferdinanda, Terija i sada Virdžila van Dajka. On je isti nivo kao što je Martin Šrktel. Solidan, dobar defanzivac. Nije elitni”, napisao je on. 

Tejlor-Flečer je tokom svoje karijere postigao 136 golova, igrao je oko 20 godina seniorski fudbal, a ima i malog iskustva u Premijer ligi, uglavnom je provodio vreme u nižim rangovima. 

Nekoga nije mrzelo, pa je napravio snimak baš sa utakmice Mančester junajteda i Blekpula kada su Vidić i ovaj fudbaler ukrstili koplja. 

Nemanja Vidić u svojoj karijeri ima pet osvojenih Premijer liga, tri Liga kupa, pet Komjuniti šildova, osvojenu Ligu šampiona 2008. godine, osvojeno FIFA Svetsko prvenstvo klubova, dok ima i titulu sa Crvenom zvezdom, kao i dva kupa…

Od pojedinačnih uspeha, četiri puta je bio u idealnom timu Premijer lige, bio je najbolji igrač Premijer lige u dve sezone, 2009. i 2011, a i igrači Mančester junajteda su ga izabrali za najboljeg igrača tima 2009. godine. 

Biran je za najboljeg igrača Premijer lige u konkurenciji Teveza, Van Persija, Drogbe, Fabregasa, Čeha, Stivena Džerarda, Rajana Gigsa, Kristijana Ronalda, Rija Ferdinanda, Nikolasa Anelke, Gerija Tejlor-Flečera…

Šalimo se za poslednjeg. Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /