in

Da li će Saldanja biti spreman za derbi?

Da li će Saldanja biti spreman za derbi?

Današnja informacija da se najbolji strelac Superlige Mateuš Saldanja neće vratiti na teren još oko mesec dana prilično je zabrinula navijače Partizana.

Bez njega u timu, Partizan je u prethodna dva kola ”prosuo” pet bodova u duelima sa ekipama Napretka i Mladosti i prepustio prvo mesto Crvenoj zvezdi koja sada ima već četiri boda prednosti i situaciju pod kontrolom u trci za titulu.

Zahvaljujući tome, gotovo je izvesno da će Zvezda ući u plej-of kao prvoplasirana i da će biti domaćin sledećeg večitog derbija u kome će Partizan tražiti poslednju slamku spasa za povratak u šampionsku trku.

Ono što se sada postavlja kao novo pitanje jeste da li će Saldanja biti spreman za taj naredni derbi, u plej-ofu.

Ukoliko se pomenute prognoze ostvare, Saldanja bi mogao da se vrati na teren oko 20. aprila, a to je baš vreme kada bi trebalo da se odigra naredni derbi.

Jer, preliminarni deo sezone završava se polovinom aprila, a već u prvom kolu plej-ofa će se sastati prvoplasirana i drugoplasirana ekipa na tabeli. To su u ovom trenutku Crvena zvezda i Partizan, na četiri kola do plej-ofa.

Dakle, Saldanja bi mogao da se vrati baš za večiti derbi, ali s obzirom na pauzu koju je imao, jasno je da u derbi ne bi ušao u zadovoljavajućoj formi.

Postoji i druga opcija – ako Partizan do plej-ofa padne na treće mesto na tabeli (trećeplasirani TSC ima osam bodova manje), onda bi se derbi igrao tek u trećem kolu plej-ofa, opet na Marakani, pa bi bilo više vremena i za Saldanjin potpuni povratak u formu. 

Ali, o toj opciji u Humskoj ne žele ni da razmišljaju.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /