in

Dalić izabrao za martovske mečeve, tu je i Perišić

Dalić izabrao za martovske mečeve, tu je i Perišić

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak fudbalera za međunarodni prijateljski turnir “W Kup”, koji će biti održan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 22. do 26. marta.

To će biti svojevrsni početak priprema zvanično treće selekcije sveta za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, na kom će se takmičiti u najjačoj grupi B, zajedno sa Španijom, Italijom i Albanijom.

Hrvatska će u polufinalu turnira u Abu Dabiju odmeriti snage sa Tunisom, 22. marta, dok se u drugom polufinalu istog dana sastaju Egipat i Novi Zeland.

Poraženi će igrati za treće mesto 25. marta, a pobednici u finalu dan kasnije.

Dalić je za ovu akciju pozvao 25 igrača, te je uputio šest poziva za rezerviste. Na glavnom spisku je i Ivan Perišić, koji polako izlazi iz teške povrede. Za vikend je bio na klupi Hajduka u pobedi protiv Istre rezultatom 1:0, ali još uvek nije zaigrao ove sezone.

Turnir u Abu Dabiju nam je vrlo važan u pripremi za EURO, sa posebnim naglaskom na osnaživanje dobre atmosfere i zajedništva. Zato je sa nama i Ivan Perišić koji je u poslednjoj fazi oporavka, ali nezavisno od toga hoće li moći da igrat bitno je da kao zamenik kapitena i jedan od lidera ekipe bude deo ovog okupljanja, koje vidimo kao priliku za “tim-bilding”. Raduje me što je Ivan iskazao veliku želju da bude sa nama u Emiratima. To je najbolji pokazatelj koliko je snažan voljni moment među igračima i svima nama da na Euru budemo u svom najboljem izdanju”, rekao je Zlatko Dalić.

Hrvati će se okupiti 18. marta u Zagrebu, a dan kasnije putuju u Abu Dabi.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski i Nediljko Labrović.

Odbrana: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić i Marin Pongračić. 

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec i Martin Baturina.

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca i Ante Budimir.

Na spisku rezervi su Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Luka Sučić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Niko Kristian Sigur.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /