in

Danas na “Karađorđu” derbi Voše i Zvezde; Rastavac: Nemamo šta da izgubimo (tekstualni prenos)

Novosađani žele da protiv šampiona prekinu seriju loših rezultata. U prethodnih pet mečeva pobedili su samo Javor, a očekuje ih duel sa najtežim protivnikom, aktuelnim šampionom.

Izabranici Miloša Milojevića igraju teške mečeve na domaćoj sceni i u Ligi Evrope, a trener Novosađana, Milan Rastavac, veruje da je upravo predstojeći derbi prilika da se prekine negativna tradicija u duelima sa Beograđanima, iako bodovi nose jednaku težinu kao i protiv ostalih ekipa.

“Verujem da je ispred nas utakmica u kojoj Vojvodina nema šta da izgubi, a može puno toga da dobije. Ispred sebe smo stavili zadatak da u narednom periodu napravimo snažan kolektiv. Tu mislim i na tim na terenu, ali i na sve strukture unutar kluba, koje treba i mogu da funkcionišu zajedno na visokom nivou”, rekao je Rastavac uoči meča sa Crvenom zvezdom.

On je istakao da će u narednom periodu koristiti veći broj igrača, a to očekuje i od kolege Milojevića u četvrtak. Veruje da njegova ekipa može iznenaditi šampiona, ako bude brzo igrala u tranziciji. Osnovni preduslov za tako nešto biće agresivna igra u odbrani.

“Ovu utakmicu vidim kao ispit snage našeg kolektiva, naše uprave, tima i navijača. Ne bih mnogo pričao o ekipi Crvene zvezde, koja je pokazala kvalitet, njihovi glavni igrači poznati su svima nama. Ekipa Vojvodine ima svoje uspone i padove, ali verujemo u to i da u napadačkom delu tima imamo igrače koje možemo više da koristimo, baš kao i u fazi odbrane. Naš cilj je da dođemo na taj nivo da možemo da odgovorimo svakom rivalu, sa pobedničkim stavom i željom da osvojimo bodove. Ti bodovi nose istu težinu i protiv Zvezde i protiv nekog drugog rivala”, rekao je Rastavac na konferenciji za medije.

On veruje da će bolji rezultati ove sezone uticati da njegov tim ne razmišlja o negativnoj tradiciji protiv Crvene zvezde i seriji od devet uzastopnih poraza u Novom Sadu.

“Verujem da smo sa dobrim rezultatima od početka sezone, na neki način preboleli te poglede u prošlost i da možemo da se okrenemo sami sebi. Ujedno je ovo i za nas dobar test da vidimo da li smo prevazišli neke stvari. Verujem da jesmo, ali to bi trebalo da pokažemo i na terenu. Postoji težina koju nose utakmice sa tim rivalima sa kojima imamo negativan saldo, ali verujem da to možemo da prevaziđemo”, naglasio je Rastavac.

Trener Vojvodine dodao je da očekuje “rotacije” u timu Zvezde, a najavio je promene i u svojoj ekipi.

“Očekujem da će Zvezda rotirati tim, ali ne znam u kom smeru, zato i ne želim da se opterećujemo time. Kada se mi postavimo na pravi način, onda nam je svejedno protiv koga ćemo igrati. Slabost Zvezde može da bude brza transformacija koje oni u nekim trenucima teže brane. Jednostavno, Zvezdu morate nečim iznenaditi ako želite da je pobedite. Do toga možemo doći kroz čvrstu i agresivnu odbranu”, zaključio je Rastavac.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /