in

Definitivno dogovoren transfer Alfonsa Dejvisa, ali…

Definitivno dogovoren transfer Alfonsa Dejvisa, ali…

Kanadski levi bek Alfonso Dejvis postaće novi fudbaler Reala iz Madrida, javio je i “Atletik”.

Pisali smo na ovu temu više puta. Pre desetak dana su se pojavile prve naznake da postoji usmeni dogovor između Real Madrida i Alfonsa Dejvisa, a pouzdani “Atletik” potvrđuje pisanja isto tako relevantnog “Releva”.

Ono što jeste nejasnoća u ovom trenutku – da li će Alfonso Dejvis na “Bernabeu” doći na leto ili će to pak biti 2025. godine kada mu istekne ugovor sa Bajernom.

Florentino Perez bi voleo da ga ima u ekipi što pre, baš kao i Karlo Anćeloti jer forma Ferlanda Mendija ima svoje amplitude. Usput, u godini kada bi stigao i Kilijan Embape, Real Madrid bi dodatno marketinški profitirao, mada će i ovako taj sektor otići u stratosferu nakon što Francuz potpiše.

Real će ispitati situaciju oko Dejvisa i njegovog mogućeg dolaska ovog leta, što Bajern neće lako prihvatiti. Oni će odrediti maksimalnu moguću cenu za njega, pa će ostaviti Realu dve opcije – da plate obeštećenje ili ne.

Alfonso Dejvis je u Bajern stigao 2019. godine iz Vankuver Vajtkepsa za 14.000.000 evra i za to vreme je odigrao preko 180 mečeva.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /