in

Ђоковић од 0:2 до 3:2 против Синера и полуфинала Вимблдона

Ђоковић је сјајно почео меч и повео 4:1, али је Италијан успео да врати брејк за 4:4, а потом направи још један за 7:5 и вођство.

У другом сету Синер је заиграо још боље, направио два брејка и са 6:2 повео са 2:0.

Ипак, Ђоковић се “тргнуо” у трећем сету и после нових пропуштених прилика коначно направио брејк за 3:1, а затим упркос још неким пропуштеним брејк лоптама смањио у сетовима 6:3.

На крилима освојеног сета Ђоковић је сјајно отворио четврти, повео 4:0, а затим рутински дошао до изједначења.

У одлучујућем петом сету српски тенисер опет је Ђоковић брзо дошао до брејка, за 2:1, потом још једног за 5:2 и потом је уписао 10. тријумф на Вимблдону у пет сетова, након што је губио 2:0.

Ђоковић се 11. пут у каријери пласирао у полуфинале Вимблдона, где ће му ривал бити Британац Камерон Нори који је данас савладао Белгијанца Давида Гофана 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Ђоковић: У свлачионици сам поразговарао са собом

Јаник је био много бољи у прва два сета, после тога сам отишао у свлачионицу, узео предах и поразговарао са собом у огледалу. Стварно јесам, понекад је у таквим околностима добро направити паузу, рекао је Ђоковић после фантастичног преокрета против Синера.

“На срећу, почео сам трећи сет брејком и то ми је дало самопуздања. Видео сам да је почео да сумња, слабије се кретао. Мислим да ми је и искуство донело превагу”, рекао је Ђоковић.

Како је рекао, упркос томе што игра тенис на високом нивоу скоро 20 година пролази кроз исте моменте сумње.

“Унутрашња борба је највећа коју морате да обавите. Када сам њу добио, онда и друге ствари иду у твоју корист. Веровао сам да могу да преокренем, радио сам то и раније. Можда је искуство, моžда је одлазак у свлачионицу или све то заједно”, додао је Ђоковић, који пет година не зна за пораз на Вимблдону и сада га још две победе деле од седме титуле.

Вимблдон се игра за наградни фонд од 46,8 милиона евра.