in

Ђоковић против Ван Рајтховена за четвртфинале Вимблдона (текстуални пренос)

То практично значи да сигурно неће почети пре 18 сати, пошто програм у 14.30 отварају Британка Хедер Вотсон и Немица Јуле Нимајер.

Иза њих на терен ће, око 16 сати, Италијан Јаник Синер и Шпанац Карлос Алкараз.

Ђоковић тренирао пред “бомбардера” – уз један занимљив детаљ 

Српски тенисер Новак Ђоковић тренирао је пред дуел осмине финала Вимблдона против Холанђанина Тима ван Рајтховена.

Ђоковићев данашњи тренинг више се може водити као загревање у лаганијем ритму, уз одређене финесе уско везане са наредним ривалом.

Његов наредни ривал је висок (188 центиметара) и краси га разорни почетни ударац, а противник на тренингу у Оранги парку био му је извесни Шон.

Не, не знамо ко је Шон, пошто је само тако наведен у распореду тренинга, али није ретка пракса да тенисери у каснијем делу турнира тренирају са играчима који нису део највишег ранга АТП тура.

Они који испадну се не задржавају дуго на турниру и опција за тренинг врло брзо понестане, па играчи, баш као и Новак, траже било кога чија игра барем колико-толико подсећа на оно што могу да очекују од наредног ривала.

Оно што је занимљиво је да је Новак тренинг заказао у 12 часова, што је раније него што је било претходних дана, када је на исти углавном долазио од 13 до 14 часова.

На пример, када је играо против Кецмановића тренирао је од 13, а тај дуел био је заказан као други на Централном терену.

Сада се одлучио да нешто раније изађе на терен, иако му је окршај са Ван Рајтховеном постављен као трећи на највећем вимблдонском игралишту, не пре 17, 18 часова.

Зашто се на то одлучио не знамо… А, можда није ни битно.