in

Ђоковић: Знам шта ме чека, спреман сам за Синера

Ђоковић је синоћ победио Холанђанина Тима ван Рајтховена 6:2, 4:6, 6:1, 6:2, док је Синер био бољи од Шпанца Карлоса Алкараза 6:1, 6:4, 6:7, 6:3.

“О Синеру могу да говорим само у суперлативима. Млад је, а већ се остварио као врхунски играч. Гледао сам како игра на различитим подлогама, сазрео је и на великој сцени више не осећа превише притиска. Игра са много самопоуздања и верује да може да победи против било кога и то је јако важно за младог играча. И као млад је добио много мечева против врхунских тенисера”, рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је истакао да је пратио меч италијанског тенисера против Алкараза.

“Био је доминантан у прва два сета, после тога је било напетије, била је то борба, али је Синер контролисао меч. Он је веома чврст у сваком ударцу – сервис, ритерн, форхенд, бекхенд, стално врши притисак на ривале. У томе видим помало своје игре, када са краја терена одигра равни бекхенд и остаје близу линије да изврши притисак. Биће изузетно изазован меч за обојицу, он игра брзо, са пуно ритма, тренирали смо овде неколико пута. Знам шта ме оцекује и спреман сам за то”, закључио је Ђоковић.

Синер је тренутно 13. на АТП листи, а против Ђоковић играо је само једном и то прошле године на Мастерсу у Монте Карлу. Српски тенисер је славио са 6:4, 6:2.