in

Duljaj i dalje ni reči o tituli, problema ne zna im se broj: “Dušu ću dati za moje igrače”

Duljaj i dalje ni reči o tituli, problema ne zna im se broj: “Dušu ću dati za moje igrače”

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je na današnjoj konferenciji za medije pred meč sa Napretkom da ekipa ima dosta kadrovskih problema pred vrlo važan duel 25. kola Super lige Srbije.

Partizan je remizirao na stadionu “Rajko Mitić” 2:2 sa Crvenom zvezdom u jednoj sadržajnoj utakmici. Četiri dana kasnije, u Humsku stiže Napredak, a sve posle emotivnog pražnjena nakon velike utakmice.

“Pre nego što počnem, moram da kažem jednu stvar. Da se zahvalim navijačima Crvene zvezde i Partizana koji su poslali jednu fantastičnu sliku koja obišla Evropu i svet i pokazalo se da možemo da napravimo jednu sportsku priču, pravu fudbalsku atmosferu. Tako da su, najbolji akteri pored igrača, bili navijači Zvezde i Partizana. Nije bilo nekih problema, osim polomljenih stolica, ali ja uvek kažem da je svaki problem koji može da se reši parama – dobar problem. Nikome nije razbijena glava, niko nije izgubio oko, tako da svaka čast još jednom i severu i jugu i svim učesnicama večitog derbija”, počeo je Duljaj.

On je zatim govorio o kadrovskoj slici tima.

“Mi imamo dosta problema. Postavljalo se pitanje zbog čega sam vršio izmene nekih igrača, a to je jer su neki igrali polupovređeni. Imamo problem sa igračima kao što su Saldanja, Zahid i pod znakom pitanja je Sveta Marković. Saldanja neće biti u protokolu, videli ste da je jedva izdržao i onoliko koliko je igrao. Zahid neko vreme ima muke sa zadnjim ložama. Izuzetno važna utakmica za nas, posebno posle derbija gde su igrači ispražnjeni, ali oni su s onom utakmicom protiv Zvezde kada smo ostali sa igračem manje pokazali koliko im je stalo do kluba, koliko im je stalo do navijača. Verujem da ćemo imati snage da uz podršku publike ostvarimo svoj cilj. Severina je suspendovan, juče je Kovačević doživeo nezgodnu povredu koja će ga odvojiti sa terena nekoliko dana. Ima veliku posekotinu. Videćemo hoćemo li smeti da rizikujemo s njim, zavisi šta kažu doktori. Šta je tu je, mnogo važna utakmica za nas i ovom prilikom pozivam navijače, znam da je termin nezgodan, znam da se radi do 16.30, 17.00. Dođite makar na drugo poluvreme”.

Napredak je često umeo da bude neugodan rival za Partizan.

“Napredak, ako se dobro sećam, kada smo igrali pre nekoliko godina, kada je Partizan imao pet bodova više od Zvezde, upravo su oni koji su osvojili bod protiv Partizana na našem stadionu. Imaju iskusnog stručnjaka na klupi, gospodina Gaćinovića, koji, gde god je radio ostvario je odlične rezultate. Da li je to Spartak posebno, Pazar ili Napredak.

“Znam da imaju dosta problema. Đeković je doživeo tešku povredu i ovom prilikom mu želim da se što pre oporavi. Žao mi je što se to desilo jer je on bio na oku Partizana. Znam da imaju nekolicinu igrača koji imaju tri kartona i ubeđen sam da će igrati protiv Partizana jer je to odličan motiv da se dokažu i pokažu što je legitimno, jer su i njima potrebni bodovi. Očekujem da će biti otvoreni, da pokažemo otvoren fudbal i da će publika zadovoljna otići sa stadiona Partizana”.

Šta će Partizan promeniti u odnosu na derbi?

“Pod jedan – sastav. Pod dva – moramo da budemo dosta oprezni kada su prekidi u pitanju. Naravno da je to moja krivica, to moramo da ispravimo i radićemo na tome. Kao što znate, igramo napadački, pokazali smo to i protiv Crvene zvezde bez obzira na to što smo imali tri ili četiri šuta u okvir gola Zvezde. Ona dva gola što su postignuta, postignuta su na jednom evropskom nivou. Očekujte Partizan koji će od prvog sudijskog zvižduka krenuti ka napadu protivničkog golmana”.

Postoji mogućnost da u duelu sa Napretkom, Igor Duljaj račna na potpuno drugačiji štoperski tandem.

“To zavisi od današnjeg treninga i od onoga što doktor bude rekao. Nikada neću tražiti da igrači igraju na silu. Protiv Zvezde su sami tražili da igraju, ako to nisu bile toliko ozbiljne povrede i to je jedan od razloga što neki nisu mogli da pruže maksimum, pa su tražili izmene. Posle današnjeg treninga ću videti koji su to igrači koji su spremni da izađu protiv Napretka. Tu su nam potrebni momci koji mogu maksimalno da odgovore zadacima”.

Upitan je Duljaj da li sada konačno može da kaže da je Partizanov cilj titula?

“Moramo da se vratimo u jednu blisku prošlost, a to je kada smo počeli pripreme. Vi ste svi svedoci da nam mnogi nisu davali šanse da ćemo biti treći-četvrti. Na osnovu iskustva iz prošle godine, mnogi u klubu takođe nisu verovali da ćemo biti ovde gde se trenutno nalazimo. Nema tu šta da se lažemo. Stvarno razmišljam od danas do sutra, jer to je tako. Imao sam ideju zajedno sa svojim stručnim štabom i sa igračima da razmišljamo samo o meču ispred nas. Naravno da Partizan ne trpi neuspehe i bilo bi pogubno za Partizan da i ove godine ostane bez Evrope i finansijske injekcije. Prošle godine sam na neki način to oduzeo, pa sam sa Belićem i Ilićem na neki način vratio Partizan na “nulu“. Partizan sada u budućnosti na koje ozbiljno može da računa i od kojih može ozbiljno da profitira. To je pokazalo čitavo prvenstvo. Za nas je najvažnija evropska karta i svaka sledeća utakmica. Ništa nisam obećavao pre početka prvenstva, ni titulu ni Kup, samo borba, fer, pošteno i sportska priča”.

Da li se kod igrača može primetiti neka priča o tituli?

“Ne, jer mi svakodnevno razgovaramo. Čak i ako se neko zanese, moramo da se spustimo na zemlju jer kada misliš da si najjači, tada si upravo najslabiji”.

Novinare je zanimalo šta bi sa aktuelne tačke gledišta Igor Duljaj promenio za derbi?

“To je dosta teško. Znam da su se postavljala brojna pitanja i kod nas u klubu, od sportskog sektora… Nekma nisu bile jasne izmene. Ali, pre nego što se da neka sportska dijagnoza, morate da napravite analizu zbog čega je Saldanja promenjen? Da li iko zna da on nije trenirao 10 dana? Da je u derbi ušao sa jednim treningom? Sveta Marković isto. Da li znaju da Zahid ima problema sa zadnjim ložama već neko vreme. Ali, uskratiti igračim da ne odigraju večiti derbi… To nisam mogao da dozvolim. Oni su ti koji su insistirali da igraju. Svi igrači koji su izašli za mene ili sedeli na klupi su heroji. Spreman sam za njih dušu da dam”.

 On je naveo da su igrači ostavili sve svoje na terenu.

“Nisu prodali ni mene, ni sebe, svoje ime, navijače, ni ovaj dres. Na kraju krajeva ,to je prava sportska priča. Mi nikome ne pretimo, mi trebamo da budemo primer generacijama ispred nas jer stasavaju pored nas. Bilo je prelepo videti da su deca došla da gledaju svoje idole sa svojim roditeljima. O tome bi trebalo da se priča, a ne o sudiji. Već o prelepim golovima, prelepoj atmosferi. O ljudima iz inostranstva koji su došli da vide igrače Partizana i Crvene zvezde. To mogu da vam kažem iz prve ruke. Interesuju se ljudi i za igrače Crvene zvezde i za igrače Partizana”, završio je Duljaj.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /