in

Европска фудбалска пијаца: Габријел Жесус званично потписао уговор са Арсеналом, Филипс у Манчестер ситију

“Би-Би-Си” преноси да је Арсенал пристао да клубу из Манчестера исплати обештећење од 45 милиона фунти. Бразилски фудбалер ће у лондонском тиму носити дрес са бројем девет.

“Разговарао сам са менаџером клуба Микелом Артетом о клубу, играчима, пројекту. Верујем 100 одсто у њега. Он је веома добар тренер. Доста ми је помогао док смо заједно били у Манчестер ситију. Као млад играч пратио сам Арсенал због Тијерија Анрија”, рекао је бразилски фудбалер.

Жесус (25) је поникао у Палмеирасу, а од 2017. године био је члан Манчестер ситија. За овај клуб је одиграо 236 утакмица и постигао је 95 голова.

“Веома сам срећан што сам потписао уговор за овај велики клуб. Познајем стручни штаб и неке бразилске фудбалере, који играју у Арсеналу. Овде има доста врхунских играча. Они су млади, а и ја сам још млад, тако да сам дошао да помогнем”, рекао је нови фудбалер Арсенала.

Филипс потписао шестогодишњи уговор са Манчестер ситијем

Досадашњи одбрамбени фудбалер Лидса Келвин Филипс потписао је данас шестогодишњи уговор са Манчестер ситијем, саопштио је шампион Премијер лиге.

Манчестер сити је платио Лидсу обештећење од 45 милиона фунти и из Манчестера у Лидс послао младог фудбалера Дарка Боатенга Гијабија.

Филипс (26) ће у новом клубу носити дрес са бројем четири, а тврди да је Манчестер сити изабрао због Пепа Гваридоле.

“Одушевљен сам што сам се придружио Манчестер ситију. Сити је најбољи клуб у Енглеској који води најбољи тренер на свету Пеп Гвардиола. Остварење сна је играти за клуб светске класе као што је Сити. Једва чекам да се прикључим новим саиграчима”, рекао је Филипс за званични сајт клуба.

Он је за Лидс одиграо 234 утакмице и постигао је 14 голова. За репрезентацију Енглеске наступио је на 23 меча.