in

FSS postigao dogovor sa Piksijem, Srbija ima selektora do 2026!

FSS postigao dogovor sa Piksijem, Srbija ima selektora do 2026!


Autor: Ivan Cvetković


četvrtak 14.03.2024.


11:06


Izvor: Sportske.net, informer.rs

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi predvodiće “Orlove” na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali sva je prilika da će legendarni Nišlija ostati na klupi našeg nacionalnog tima i nakon turnira.

Informer je preneo informaciju da će Stojković potpisati novi ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije koji će trajati do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine 

Isti izvor navodi da je postignut dogovor između Stojkovića i FSS, a ugovor će biti potpisan do prijateljske utakmice sa Rusijom koja je na programu 21. marta.

“Priča o Piksijevom ugovoru traje duže vremena. Ovaj koji trenutno ima važi mu do kraja Evropskog prvenstva, preciznije do trenutka dok Srbija bude na istom. Piksi je želeo što pre da reši svoj status i potegao je pitanje novog ugovora. Tražio je da sad zna razilaze li se na leto ili će da vodi selekciju još jedan ciklus. Dogovor je da bude tu naredne dve godine. Sve je dogovoreno, potpisaće novi ugovor, a potpis će staviti ovih dana, najkasnije do prijateljske utakmice sa Rusijom”, prenosi Informer reči izvora.

Jedan od razloga koji je naveo kao neophodan da saradnja bude ozvaničena ovih dana, jeste da se igračima pokaže da Savez veruje selektoru Stojkoviću.

“U poslednje vreme desile su se neke stvari među igračima koje ne idu na ruku nijednom selektoru. Svilar je rekao da ne želi da igra za Srbiju, Matija Nastasić je otkazao dolazak na okupljanje, a nekoliko igrača i pre nego što je formiran spisak javilo je da neće moći da dođe. U izvesnom smislu deluje kao da Stojković nema autoritet nad svlačionicom kakav bi želeo da ima. Njegov utisak je da se to dešava, jer igrači misle da će on svejedno otići na leto. Zbog toga je Piksi tražio da potpisivanje ugovora bude sada, pa da ima mirnu atmosferu i posveti se spremanju za Evropsko prvenstvo u miru”, prenosi isti izvor, koji otkriva i određene finansijske detalje ugovora koji će biti vredniji od aktuelnog prema kojem Stojković zarađuje 1.200.000 evra godišnje uz premijeAutorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /