in

Inter nalazi zamenu za Damfrisa, Fiorentina ima “džokera”

Inter nalazi zamenu za Damfrisa, Fiorentina ima “džokera”

Dosadašnji događaji nagoveštavaju odlazak Denzela Damfrisa iz Intera. Holanđaninu ugovor ističe 2025. godine, pregovori za obnovu nisu jednostavni i da ga ne bi ostala rupa, Inter je već krenuo da traži adekvatnu zamenu.

Izbor je pao na devetnaestogodišnjeg momka iz redova Fiorentine, Majkla Kajodea, piše “Gazeta delo sport”

Kajode je prošao fudbalsku školu u omladinskom sektoru Juventusa između 2014. i 2018. godine. Posle tri sezone u Gokanu, Fiorentina ga je 2021. dovela u svoje redove. Buknuo je na veliku scenu golom protiv Portugala u finalu Evropskog prvenstva za uzrast do 19 godina. Prvi profesionalni ugovor je potpisao sa “Violom” do 2028. u kom plata raste do milion evra u poslednjoj godini ograničenja.

Pregovori neće biti laki jer Fiorentina nikada ne daje popuste, ali Inter ima veliku privlačnost i nekoliko mladih igrača može da ponudi kao tehnički pandan. Izvesno je da su “nero-azuri” dečaka stavili na vrh liste za poziciju desnog krila.

Eksplozivan, fizički izuzetno spreman, može ne samo da pokriva levo krilo, nego ceo bok. Ozbiljnije će mu se okrenuti ukoliko pregovori sa Damfrisom propadnu.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /