in

Ivica Kralj: “Dešavaju se stvari o kojima ne smem, ne može da vlada jednoumlje!”

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj nije mogao da obavlja tu funkciju posle kazne od strane Fudbalskog saveza Srbije nakon komentarisanja na meču protiv TSC-a iz Bačke Topole.

On je u podkastu Wish&Goal govorio o brojnim fudbalskim temama, pa i o kritikama koje je uputio kasnije smenjenom predsedniku Sudijske komisije Dejanu Filipoviću.

“Jedini sam kažnjen što sam izneo mišljenje povodom suđenja, stojim i danas iza reči izgovorenih posle prvog kola. Kasnije se ispostavilo da su ljudi koji su me kaznili smenjeni, a kazna je ostala. Možda sam i ja preterao, ali sam morao da kažem šta mi je na duši i da zaštitim klub. Bez obzira na sve, neke stvari se ponavljaju. Uvek sam za razgovor, za iznošenje mišljenja, samo tako možemo da napredujemo, a neko drugi misli drugačije, da je moguće zatvoriti se u četiri zida… To je naša realnost i ponavlja se mesecima, skoro godinu dana. Dešavaju se stvari o kojima ne smem da razgovaram”, rekao je Kralj.

On smatra da domaći fudbal nije tako loš kako se priča.

“Verujem da će se stvari promeniti. Činjenica je da ima dosta anomalija, ali verujem bi bilo bolji ulaskom bivših igrača, kvalitetnih ljudi, ako im se omogući sloboda da iznesu mišljenje. Makar bilo i pogrešno, ne može da vlada jednoumlje, već da se vodi debata. Iz toga ćemo doći do rešenja. Za to je potrebno vreme. Ako ja, koji sam ceo život u sportu i nepopravljivi sam optimista, pričam negativno, onda je to zabrinjavajuće. Potrebno je u naš fudbal ubaciti malo pozitive. Nije baš tako crno kao što se govori. Jesu slaba infrastruktura i gledanost, ali ako imate dobru energiju i želju za promenama…”, istakao je funkcioner Partizana, koji je potom odgovarao i na pitanja novinara Nebojše Viškovića i Gojka Andrijaševića o 172. Večitom derbiju koji je okončan rezultatom 2:2.

“Na derbiju nismo bili na nivou, ali smo uzeli bod, posle toga smo dvaput kiksnuli, što je i normalno, jer je nemoguće da u nizu dobijete 150 ili 200 utakmica. Na kraju krajeva, nekad je i moguće. Kad smo izgubili prvo mesto, noge su postale teže, opterećenje veće, ne igramo sjajno, ali pobeđujemo”, rekao je između ostalog Ivica Kralj.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /