in

Јелена Аруновић: Зорана ће се борити за медаљу у Кореји

Зорана Аруновић је на МИ у Орану освојила два одличја. Она је освојила бронзану медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ на 10 метара, као и злато у миксу са Дамиром Микецом.

Јелена Аруновић је истакла да је ово било прво такмичење на коме није била у прилици да буде уз своју сестру Зорану.

Српске стрелце од деветог до 21. јула очекује наступ и на Светском купу у Јужној Кореји.

Зорана Аруновић ће и у Чангвону бити кандидат за одличја у миксу и у индивидуалној конкуренцији у дисциплини ваздушни пиштољ.

“Биле смо помало забринуте како ће све то испасти, али морам да признам да сам имала одличну сарадњу са Гораном Микецом, Дамировим тренером који је Зорани много помагао. Добро сам спремила Горана и Зорану за све што тамо може да се деси и зато сам јако задовољна, јер сам урадила одличну припрему такмичења”, рекла је Јелена Аруновић.

Она је истакла да је конкуренција у Орану била веома јака.

“Многи су помало потцењивачки гледали на такмичење на Медитеранским играма, али конкуренција је заиста била веома јака. У прилог томе говори и податак да рецимо Грци, који су на Светском купу у Бакуу у миксу освојили злато, нису ни успели да се домогну финала. Такође, Италија и Француска имају изузетне такмичаре, а иако то можда резултат не показује, Дамир и Зорана су до злата у миксу стигли рутински”, рекла је Јелена Аруновић.

Такмичење у миксу у Орану претходило је надметању у индивидуалној конкуренцији.

“Зорана је то искористила на најбољи могући начин, као припрему и остварила је најбољи квалификациони резултат сезоне у индивидуалној конкуренцији. За длаку јој измакла борба за злато, буквално је недостајао 0,1 круг, али можемо бити задовољни јер је јасно да у њеним наступима има још доста простора за напредак”, истакла је Јелена Аруновић.

Она тврди да ће се такмичење на Светском купу у Јужној Кореји бити веома изазовно.

“Пре свега, јер нам је пут био веома отежан услед свих ковид протокола који тамо владају. Преседали смо у Дохи, а аеродром у Бусану је затворен па смо морале да летимо за Сеул, а онда још шест сати путујемо до крајњег одредишта. Зорана раније није била у ситуацији да иде са такмичења на такмичење без тренинга, па да бисмо превазишли те проблеме, направили смо тренинге симулације пуцања за које сматрам да ће нам у датој ситуацији помоћи да спремно дочекамо старт Светског купа”, објаснила је Јелена Аруновић.

Зорана Аруновић би по распореду требало да пуца квалификације 11. јула.

“Финале је тек сутрадан ујутро. То су додатне новине којима ћемо морати да се прилагодимо. Надам се да ће Зорана добро отворити меч, да ће ући у финале и да ће бити у прилици да се бори за медаљу. Међутим, све ове учестале промене које се у нашем спорту дешавају у последње време нас стављају на велики тест, али потрудићемо се да се на прави начин изборимо са свим тим новинама. Све то нас тера да радимо више и додатно размишљамо како да превазилазимо све те ситуације, али чврсто верујемо у концепт и план који смо осмислиле и надамо се да ће нам то донети жељени резултат”, закључила је Јелена Аруновић.