in

Јокићу највећи уговор у историји NBA – 264 милиона долара!

Иако је по првој информацији тај уговор износио 264 милиона долара, у питању је ипак шест милиона више како је потврђено од стране Јокићевих агената.

Како је у питању продужетак постојећег уговора који му је истицао за годину дана, Јокић се са том годином обавезао на верност Денверу у наредних шест сезона за невероватних 303 милиона долара.

Нови уговор ц́е почети током сезоне 2023-24 на 46,6 милиона долара и расти сваке сезоне до 2027-28, када је предвиђено да Јокиц́ заради 61,5 милиона долара. Последњу годину сам Јокић може да активира и нема дилеме да ће то и урадити за суму од 63,33 милиона долара.

Јокић који је изабран у другој рунди драфта је постао двоструки узастопни освајач МВП признања.

Јокиц́ (27) је у просеку постизао 27,1 поен, 13,8 скокова и 7,9 асистенција у 74 утакмице за Нагетсе прошле сезоне и другу сезону заредом освојио МВП признање и постао 15. играч са најмање две МВП награде у каријери и 10. који их је освојио у узастопним сезонама.

Услов да добије супермакс је зарадио када је освојио своју прву МВП награду. Играчи се квалификују за суперкамкс тако што буду именовани за најбољу петорку лиге или освајањем награде за одбрамбеног играча године у последњој сезони или две претходне сезоне, или освајањем МВП награде лиге у било којој од претходне три сезоне, наводи Нова С.

Новинар Мареш: Ово је можда Јокићев последњи уговор

Српски кошаркаш Никола Јокић потписаће ноћас званично нови, петогодишњи уговор са Денвером који ће му донети 264 милиона долара, а новинар Денвер спортса Адам Мареш сматра да ће то бити последњи уговор за Сомборца у НБА лиги.

“Не би ме изненадило да је ово последњи НБА уговор који је Јокић потписао”, написао је Мареш на Твитеру.

Он је додао да нема никакве инсајдерске информације већ да верује да ће Никола завршити каријеру раније него што многи очекују.

“Да буде јасно, ово није нека вест коју преносим. Само делим своје мишљење о чему сам већ причао раније. А сигурно не доносим неки суд да ли ће се то догодити или не. Увек сам веровао да ће се пензионисати прилично рано”, поручио је новинар који прати Денвер Нагетсе.

Двоструки узастопни МВП регуларног дела НБА лиге има 27 година, а по завршетку новог уговора са Денвером који креће од сезоне 2023/24, имаће 33 године.