in

Jović dvocifren u pobedi Majamija, Denveru teško bez Jokića (VIDEO)

Jović dvocifren u pobedi Majamija, Denveru teško bez Jokića (VIDEO)

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dankan Robinson sa 29 poena, dok je srpski košarkaš Nikola Jović ubacio 13 poena i imao osam skokova i tri asistencije za 23 minuta na terenu. Kod domaćih, najbolji je bio Dilon Bruks sa 18 poena.

Čikago je na svom terenu pobedio Denver 131:113. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Demar Rozan sa 22 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Bons Hajland sa 24 poena, dok srpski košarkaš Nikola Jokić nije igrao zbog povrede ruke. Prema poslednjim informacija iz Denvera, Jokić je lakše povređen.

Hjuston je pobedio Toronto 116:100. Tari Eson je postigao 24, a Džejlen Grin je dodao 23 poena u pobedničkom timu. Srpski centar Boban Marjanović je na terenu proveo 72 sekunde, a za vreme postigao je tri poena i jedan skok. U poraženoj ekipi najbolji je bio Paskal Sikam sa 18 poena.

U ostalim današnjim predsezonskim mečevima u NBA ligi, postignuti su sledeći rezultati: Boston – Šarlot 112:103, Indijana – Njujork 114:131, Nju Orleans – Detroit 107:101 i Orlando – Dalas 110:105.

ESPN posvetio članak Joviću: Upoznajte srpskog srednjoškolca

Tim Bontemps, novinar ESPN-a, napisao je članak o Nikoli Joviću koji je u noći iza nas odigrao odličnu predsezonsku utakmicu za Majami Hit.

Jović je leta 2022. izabran kao 27. pik od strane Majami Hita i za sada mu ide odlično, s ozbirom na dobre partije u Letnjoj ligi i potom predsezoni.

Ipak, nije odlična partija Jovića inspirisala Bontempsa da napiše tekst oJoviću, već izjava trenera Erika Spolstre.

“Unikatan je i jako mlad. Da vam približim, još nije odbranio maturski radi završio srednju školu. Prekom Zoom-a će”, rekao je Spolstra novinarima posle utakmice.

Iako će uskoro zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Jović je i dalje ima završenu samo osnovnu školu.

Srpski košarkaš ubrzo je objasnio zašto će “onlajn” odbraniti maturski, a ne kada je to učinila i njegova generacija – u maju ove godine.

“Nisam imao vremena do sada, pogotovo zbog razlike u vremenskoj zoni. U maju sam se spremao za NBA draft i treninzi su mi bili važniji”, kazao je Jović.

“Mama je želela da završim srednju školu kada i svi, ali rekao sam joj: ‘Mama, molim te!'”, dodao je talentovani srpski košarkaš.

nikola, jovic, majami

U tekstu Tima Bontempsa, Jović otkriva i da mu je plan da upiše fakultet i to u Beogradu.

“Kada budem imao malo više vremena, upisaću. Problem je samo vremenska razlika, kao što sam rekao”, otkriva Jović.

Čak su i saigrači bili iznenađeni da Jović još nije završio srednju školu, pa ga je tako Dedmon u šoku pitao: “Čekaj, nisi još završio srednju školu?”, otkriva novinar ESPN-a.

U nastavku teksta Bontemps se bavi izjavama Spolstre koji je ozbiljno pohvalio nekadašnjeg košarkaša Mege.

“Poseduje unikatne veštine. Tek je počeo da ide u teretanu, tako da ćemo napredak na tom polju moći da vidimo tek sledećeg leta. Ali u stanju je da dribla, šutira, spusti loptu na parket i napadne obruč… I sjajan je dodavač. To mu je možda (dodavanje) najjača strana, trenutno”, rekao je Spolstra.

“U novoj je državi, novi grad, novi saigrači, igra sa momcima starijim 10 i više godina od njega…”, zaključio je trener Majamija.

Podsećamo, Jović ima 19 godina, prošle sezone igrao je za Megu, a u međuvremenu je i debitovao za Srbiju. Ipak, nije ga bilo na Evrobasketu zbog, kako je tada rekao Svetislav Pešić, zabrane kluba.