in

Jubilarni Novosadski maraton u nedelju, 9. oktobra

Jubilarni Novosadski maraton u nedelju, 9. oktobra

Ovogodišnja sportska manifestacija Novosadski maraton sastojaće se iz nekoliko trkačkih disciplina, a istovremeno će to biti i Prvenstvo Republike Srbije u maratonu za seniorke i seniore.

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović, je naglasila značaj tradicionalnog održavanja ove manifestacije i dodala da je upravo ovaj jubilej dobar povod da se podsetimo koliko je Novom Sadu doneo Novosadski maraton.

“Reč je o manifestaciji čija je glavna trka, maraton, uvrštena u zvaničan takmičarski kalendar i sa koje maratonci prikupljaju bodove za dalja takmičenja i kvalifikacije na velikim sportskim događajima. Međutim, pored ovog dela, koji se pre svega odnosi na profesionalne sportiste, Novosadski maraton je za ove tri decenije obezbedio Novom Sadu jedan mnogo širi smisao i značaj, a to je najkraće rečeno – promocija i vrednovanje sporta. Jer, promocija sporta i zdravlja, onako kako ovaj stil života promoviše Novosadski maraton, dopire do velikog i značajnog broja ljudi”, istakla je Marinković Radomirović.

Član Organizacionog odbora Novosadskog maratona Dimitrije Dolga objasnio je da će učesnicima na raspolaganju biti i Štafetni maraton kao i trke na 25,435 i 10,548 kilometara, i dodao da su kao i uvek, predviđene i trke za građane, ali i za naše najmlađe, što je još jedan dokaz da je ova manifestacija veoma značajna za čitav Novi Sad.

Dolga je istakao da se za sada prijavilo oko 800 takmičara, a za glavnu trku više od stotinu.

Predsednica Marinković Radomirović zahvalila se svima koji svih ovih 30. godina učestvuju u organizaciji Novosadskog maratona i, kako je rekla, koji su dali svoj nemerljiv doprinos da se svake godine, svaka trka održi bez problema i da trkači, među kojima ima veoma mnogo mladih, budu bezbedni i sigurni tokom trajanja trka.