in

Kada će Pavkov na teren i da li mu je sudbina “namestila” debi protiv Zvezde?

Veliko pojačanje Čukaričkog Milan Pavkov kazao je da želi da se što pre spremi i zaigra i dodao da je glavni cilj da sa novim klubom izbori plasman u Evropu.

Napadač koji se proslavio u dresu Crvene zvezde već je odradio prvi trening sa timom sa Banovog brda.

“Upoznao sam sve momke, obavio razgovor sa šefom, odradio prvi trening. Neke od novih saigrača sam poznavao i od ranije. Prvi utisci su pozitivni, verujem da će tako i ostati. Ekipa je mlada, voljna da radi i što je najbitnije željna rezultata. Uz nekoliko iskusnih igrača to je jedna zaokružena i zdrava priča”, rekao je Pavkov.

Pavkov (30) će iskustvom imati šta da kaže i pokaže brojnim mladim i talentovnim momcima u belo-crnim dresovima.

“Uvek volim da posavetujem mlađe igrače, da podelim iskustva. Nadam se da ćemo svi zajedno da napravimo rezultat, i da Čukarički ostane zdrava sredina, sa sjajnim odnosom mladjih i starijih igrača”.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je prošao pripreme sa saudijskom Al Fejhom, sa kojom je kasnije sporazumno raskinuo ugovor.

“Prošao sam čitav trenažni proces u Abu Dabiju sa sad već bivšim klubom. Imao sam kratku pauzu, radio sam individualno. Nadam se da ću uskoro biti maksimalno spreman i da ću moći da pomognem ekipi. Verujem da mi je potrebno nekih sedam dana adaptacije, želim što pre na teren”.

Sudbina je tako htela, Pavkov bi mogao da debituje za Čukarički već u duelu protiv Crvene zvezde, koji se igra u subotu od 16 sati na Marakani.

“Prvi cilj je da se što pre spremim, želim da budem na visokom nivou. Da li će to biti dovoljan period do meča sa Crvenom zvezdom, videćemo u narednim danima.

Lične ambicije Pavkov nikad nije stavljao ispred klupskih.

“Sve je podredjeno timskim ambicijama, da zajedno sa ovim momcima ostvarimo što bolji uspeh, što bolji plasman na tabeli, da se izborimo za Evropu, a videćemo sa koje pozicije”.

Priznao je Pavkov da se teško navikavao na život u Saudijskoj Arabiji i da mu je prijao povratak u otadžbinu.

“Nisam ni bio dugo van Srbije, godinu i po dana sam bio u inostranstvu. Drago mi je da sam se ovde vratio, drago mi je što sam u Čukaričkom, u klubu koji je zdrava sredina, klub koji već godinama unazad stoji čvrsto na nogama. Naišao sam na sjajan odnos svih u klubu, uprave, stručnog štaba, igrača, zaposlenih. Drago mi je da sam ovde, sve smo se vrlo brzo dogovorili, nadam se na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je Pavkov.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /