in

Катаи: Циљ “дупла круна” и групна фаза европског такмичења

Нова сезона у Суперлиги почиње у петак, а Звезда ће у недељу на свом терену од 20 часова дочекати нишки Раднички.

“Пред нама је једна од најважнијих сезона у новијој историји клуба. Имаћемо прилику да два пута обезбедимо Лигу шампиона, прво сад у летњим квалификацијама, а потом и на крају сезоне, ако будемо шампиони. Свесни смо да неће бити лако, али знамо због чега тренирамо и радимо и да су циљеви које смо поставили пред почетак припрема изузетно реални и достижни. Желимо да одбранимо дуплу круну, али и да обезбедимо групну фазу неког европског такмичења. Сви томе тежимо и верујем да ћемо успети”, рекао је Катаи за званични сајт клуба.

Он је истакао да Црвена звезда спремно дочекује почетак нове сезоне.

“Нисмо имали много времена за одмор по завршетку прошле сезоне, али не жалимо се. Успели смо да напунимо батерије, да се окупимо и одрадимо изузетно захтевне и напорне припреме на максималном нивоу. На Златибору је било веома исцрпљујуће, после у Словенији мало лакше, кад су кренуле утакмице. Резултат је био у другом плану, а оно што је битно је да су се новајлије уклопиле, а да смо се ми староседеоци још више уиграли. На утакмицама смо покушавали да спроводимо у дело све оно што смо радили на тренинзима, и то је деловало добро”, навео је фудбалер Црвене звезде.

Он је позвао навијаче да дођу у великом број на меч против Радничког.

“Термин је одличан и сигуран сам да ће бити много публике на стадиону. Једва чекам да поново истрчим на “Маракану”, да видим пуне трибине и чујем аплаузе. Подршка нам је веома важна, захваљујући њој постижемо ове резултате и због тога бих позвао навијаче да буду ту и дају нам ветар у леђа, јер пред нама је дуга и важна сезона”, закључио је Катаи.