in

Kikindskim rukometašicama bod protiv Vojvodine nedovoljan za opstanak u ARKUS ligi

Kikindskim rukometašicama bod protiv Vojvodine nedovoljan za opstanak u ARKUS ligi

KIKINDA –

U 20. kolu ARKUS lige za rukometašice, ekipe „Kikinde“ i novosadske „Vojvodine“ podelile su bodove, rezultatom 24:24 (11:11). Remijem na domaćem terenu, ŽORK „Kikinda“ definitivno gubi šanse za opstanak u elitnom takmičenju, pa će se naredne sezone boriti u Super B ligi.

Rezultatska klackalica tokom čitavog meča na parketu hale Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi davala je nadu obema ekipama, ali su na terenu viđene i mnoge greške, promašivanje zicera.

Evidentno je da su kikindske rukometašice u meč ušle sa jakom željom da na domaćem terenu izbore pobedu, ali je mlada ekipa u toj želji i sagorela. Nakon 60 minuta igre, tokom kojih se smenjivalo minimalno vođstvo obeju ekipa, čini se da je nerešen rezultat i najpravedniji.

Nakon meča, trener ŽORK „Kikinda“ Dejan Karanović“ čestitao je protivničkoj ekipi na fer igri, dodajući da je sada sasvim jasno da će se kikindske rukometašice u narednoj sezoni takmičiti u Super B ligi: „Nama ostaje za nauk cela ova sezona, a predstoji nam borba i dalje sazrevanje tima kako bismo se vratili tamo gde je ekipi „Kikinde“ i mesto, odnosno u ARKUS ligu.“

Dva kola pre kraja prvenstva, jasno je da će se naredne sezone u Super B ligi, pored „Kikinde“ naći i rukometašice „Pančeva“, dok će se za opstanak u elitnom takmičenju borba voditi između ekipa NAISE, kragujevačkog „Radničkog“ i borskog Zijing Coppera.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /