in

Košarkašice Vojvodine 021 spremne dočekuju novu sezonu (AUDIO)

Košarkašice Vojvodine 021 spremne dočekuju novu sezonu (AUDIO)

Ženski košarkaški klub Vojvodina 021 će i ove sezone nastupati u 3 takmičenja – domaćem prvenstvu, nacionalnom kupu i regionalnoj „Waba“ ligi. Novosadski klub već godinama beleži dobre rezultate i redovno u svim takmičenjima završava u polufinalu ili finalu.

Klub je letos napustio veliki broj igračica, pa će ovog puta biti dosta teže da se postigne dobar rezultat. Međutim, uz par pojačanja i promociju mlađih igračica iz svog uspešnog pogona svakako da su šanse veće.

Trener Aleksandar Jovanović ove sezone računa na sledeći roster: Mcneill Shareka, Ivana Majstrorović, Teodora Slavnić, Katarina Jakovljević, Anastasija Bokan, Milica Selaković, Marina Stojić, Žaklina Janković, Destiny Thompson, Bojana Živković, Tina Selaković, Lana Marić, Lena Radulović, Kristina Marjanović i Ana Kerleta.

Stručni tim pored glavnog trenera Aleksandra Jovanića, čine i njegov prvi saradnik trener Nenad Srdić, kondicioni trener Đorđe Radovanić i fizioterapeut Nenad Rakočević.

Jedna od najiskusnijih košarkašica u timu je Žaklina Janković, koja iako ima tek 28 godina već ima iskustva igranja i regionalne lige, kao i nastupanja za reprezentaciju Srbije, i u košarci ali i u basketu 3 na 3. Žaklina je podelila detalje sa priprema, kao i svoja očekivanja na početku sezone.

žkk, vojvodina2

Pojačanje kluba Tina Selaković je prošle sezone u dresu Vršca prosečno postizala 17 poena po utakmici. Ona smatra da cilj Vojvodine 021 uvek treba da bude plasman u top 4 u svim takmičenjima.

Prvu utakmicu u domaćem prvenstvu ove sezone, Vojvodina 021 odigraće u subotu od 17 časova na domaćem parketu protiv Duge iz Šapca. Već 12. oktobra, novosadski klub započeće učešće i u regionalnoj „Waba“ ligi. Prvi protivnik, ponovo u Novom Sadu, biće ekipa Lavovi Brčko.

Intervju trenera Vojvodine 021 Aleksandra Jovanovića možete poslušati u prilogu: