in

Luis Enrike o puštanju igrača na Olimpijske igre: “Nisam vlasnik igrača, ali…”

Luis Enrike o puštanju igrača na Olimpijske igre: “Nisam vlasnik igrača, ali…”

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Luis Enrike rekao je danas da “nije vlasnik igrača” i da je “prilično otvoren” za mogućnost da ih pusti na Olimpijske igre u Parizu ovog leta.

“Nisam vlasnik igrača, oni imaju ugovor sa klubom. Očigledno je da bi to bilo čudno sa moje strane, pošto sam jednom osvojio Olimpijske igre u svojoj zemlji, u Barseloni”, rekao je Enrike.

Olimpijski fudbalski turnir traje od 24. jula do 9. avgusta i na njemu nastupaju igrači do 23 godine, ali svaka reprezentacije ima mogućnost da pozove i trojicu igrača iznad ove starosne granice.

Klubovi, međutim, nemaju obavezu da stave svoje igrače na raspolaganje za olimpijsku selekciju.

“Ono što je sigurno, jeste da da moramo da proučavamo svaki slučaj pojedinačno. Teško je vezati Evropsko prvenstvo (14. jun – 14. jul) i Olimpijske igre. To možda ne bi imalo mnogo smisla jer igrači imaju odgovornost prema klubovima, ali mislim da se svaki slučaj mora tretirati pojedinačno”, rekao je Enrike.

“Ja sam prilično otvoren, ali moramo da zaštitimo i prava kluba i ja sam ovde kako da branim prava svog kluba”, dodao je on.Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /