in

Međedović eliminisan u prvom kolu, Lajović predao meč, Krajinović izgubio od Tijafoa

Međedović eliminisan u prvom kolu, Lajović predao meč, Krajinović izgubio od Tijafoa

Međedović, koji je u prvo kolo stigao kroz kvalifikacije, nije imao rešenje za 75. igrača planete.

Hiron je prva dva seta dobio dominantno, a tek u trećem je 168. teniser na svetu pokazao da može da odigra na visokom nivou.

Treći set je Međedović osvojio sa dva napravljena brejka. To je međutim bilo sve od njega, pošto je Amerikanac četvrti set dobio ponovo sa nulom.

Lajović predao meč Kinezu

Dušan Lajović je završio takmičenje na Rolan Garosu već u prvom kolu. Srpski teniser je pri rezultatu 6:1, 4:1 za Kineza Džidžena Džanga bio primoran da preda meč jer se nije osećao dobro.

Od početka se videlo da sa igrom tenisera iz Stare Pazove nešto nije bilo u redu. Kinez, inače 71. na svetskoj listi, u prva tri gema stigao je do 3:0 uz dva brejka.

Lajović je uspeo da uzvrati ribrejkom u četvrtom gemu, ali to je bio samo kratkotrajan znak poboljšanja. Kinez je sa nova tri gema u nizu posle 39 minuta igre dobio početni set sa 6:1.

Tada je Lajović otišao na svoje mesto i zatražio od sudije da pozove lekara. Posle nekoliko minuta čekanja, on je stigao i uz određene konsultacije, dao je srpskom teniseru da popije neki lek.

Pokušao je Lajović da nastavi, ali očigledno se i dalje nije dobro osećao. Na 4:1 za kineskog tenisera u tom drugom setu, rešio je da prekine mučenje i preda meč.

Džang će u narednom kolu igrati sa Argentincom Tijagom Ogustinom Tiraanteom koji je pobedio Botika van de Zandšulpa sa 6:2, 4:6, 6:3, 6:4.

Krajinović ispao na startu Rolan Garosa

Srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je na startu Rolan Garosa pošto ga je u prvom kolu pobedio Amerikanac Frensis Tijafo 3:0 (6:3. 6:4, 6:2) za dva sata i 10 minuta.

Meč je počeo incidentom, kad je Tijafo lopticom pogodio Krajinovića u vrat.

Odmah je Srbinu ukazana lekarska pomoć, Amerikanac se izvinio Krajinoviću, a posle kratke pauze meč je nastavljen.

Amerikanca je bez većih problema obezbedio plasman u drugo kolo, u kojem će mu rival biti Rus Aslan Karacev.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /